TRACUTIL 10 ml 5 ampül Yan Etkileri

B.Braun-İrengün Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tracutil yan etkileri, Tracutil etkileri, Tracutil zararları, Tracutil belirtileri, Tracutil uyarılar, Tracutil önlemler, Tracutil kilo aldırırmı, Tracutil zayıflatırmı, Tracutil zehirlenmesi, Tracutil cinsellik, Tracutil sorunlar, Tracutil uykusuzluk, Tracutil bağımlılık, Tracutil bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi TRACUTIL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanmıştır:

Çok yaygın :    10 hastanın en az 1’inde görülebilir.

Yaygın :    10 hastanın 1’inden az, fakat 100 hastanın 1’inden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan :    100    hastanın 1’inden az, fakat 1000 hastanın 1’inden fazla görülebilir.

Seyrek :    1000 hastanın 1’inden az, fakat 10.000 hastanın    1’inden fazla görülebilir.

Çok seyrek :    10.000 hastanın 1’inden az görülebilir.

Sıklığı bilinmiyor:    eldeki verilerden tahmin edilemiyor

Sıklığı bilinmiyor: Alerjik reaksiyonlar

Parenteral olarak uygulanan demirin sebep olduğu ve ölümle sonuçlanması olası anafilaktik reaksiyona ilişkin sınırlı sayıda rapor vardır.

İyot alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Yan etkilerin raporlanması

Tracrium uygulaması ile ilgili olarak deride kızarıklık, hafif geçici hipotansiyon veya bronkospazm bildirilmiş ve bu histamin serbestlenmesine bağlanmıştır. Tracrium ile birlikte, bir ya da daha fazla anestezik ilaç verilen hastalarda çok nadir olarak anaflaksiye benzeyen reaksiyonlar bildirilmiştir. Nadiren atrakuryum ile birlikte birçok diğer ilaçlar alan YBÜ hastalarında nöbetler bildirilmiştir. Bu hastaların genellikle nöbetleri tetikleyen bir veya daha çok medikal durumları vardı (Örn: kraniyel travma, serebral ödem, viral ensefalit, hipoksik ensefalopati, üremi). Laudanosin ile nedensel ilişkisi saptanmamıştır. Klinik çalışmalarda, plazma laudanosin konsantrasyonu ile nöbet oluşumu arasında herhangi bir korelasyon görülmemiştir. YBÜ'ndeki ciddi hastalarda kas gevşeticilerin uzun süreli kullanımını takiben bazı kas güçsüzlüğü ve/veya miyopati raporları vardır. Bu hastaların bir çoğu aynı zamanda kortikosteroid almaktaydı. Bu olaylar Tracrium ile ilgili olarak nadiren görülmektedir ve aralarında nedensel ilişki saptanmamıştır.