TRACRIUM 50 mg 5 ampül Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tracrium dozu, Tracrium dozaj, Tracrium doz aşımı, Tracrium uygulama, Tracrium kullanım şekli, Tracrium kullanımı, Tracrium kullanım süresi, Tracrium açmı tokmu, Tracrium nedir, Tracrium ne için kullanılır, Tracrium nasıl kullanılır, Tracrium faydaları, Tracrium etkileri, Tracrium günde kaç kez, Tracrium sabah mı akşam mı, Tracrium fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

İzleme:
TÜM NÖROMÜSKÜLER BLOKÖRLERDE OLDUĞU GİBİ, TRACRİUM UYGULAMASI SIRASINDA BİREYSEL DOZ İHTİYACINI BELİRLEMEK İÇİN NÖROMÜSKÜLER FONKSİYONUN İZLENMESİ ÖNERİLİR.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler;

Enjeksiyon şeklinde; Erişkinlerde doz (gereken tam blok süresine bağlı olarak) 0.3-0.6 mg/kg’dır ve 15-35 dakika süre ile yeterli gevşeme sağlar. Endotrakeal entübasyon genellikle

0.5-0.6 mg/kg’lık dozun i.v. enjeksiyonundan sonraki 90 saniye içinde gerçekleştirilebilir. Tam blok süresi, gerektikçe 0.1-0.2 mg/kg’lık ek dozların uygulanması ile uzatılabilir. Artarda uygulanan ek dozlar birikmeye neden olmaz. Tam blok sonunda kendiliğinden düzelme, tetanik cevabın normal nöromüsküler fonksiyonun %95’ine ulaşması ölçü olarak alındığında, yaklaşık 35 dakikada gerçekleşir. TRACRIUM’un oluşturduğu nöromüsküler blok, öncesinde ya da birlikte atropin uygulanan, standart dozlarda neostigmin ve edrofonyum gibi antikolinesteraz ilaçlarla, hiçbir rekürarizasyon belirtisi olmaksızın hızla geri döndürülebilir.

İnfüzyon şeklinde: TRACRİUM, uzun süren cerrahi girişimlerde, bolus olarak uygulanan 0.3

0.6 mg/kg’lık ilk dozdan sonra nöromüsküler blokun sürdürülmesi için 0.3-0.6 mg/kg/saat hızında sürekli infüzyon şeklinde uygulanabilir. TRACRİUM önerilen infüzyon hızında kardiyopulmoner bypass ameliyatlarında infüzyon şeklinde uygulanabilir. Vücut ısısının, oluşturulan hipotermi ile 25°-26 °C’ye düşürülmesi atrakuryumun inaktivasyonunu yavaşlatır, bu nedenle düşük ısılarda normal infüzyon hızının yaklaşık yarısı ile tam nöromüsküler blok sürdürülebilir. TRACRİUM aşağıdaki infüzyon solüsyonlan ile aşağıda belirtilen sürelerde

Stabilite süresi

24 saat

8 saat

8 saat

geçimlidir:

İnfüzyon solüsyonu

Sodyum klorür intravenöz infüzyon BP (%0.9 a/h) Glukoz intravenöz infüzyon BP (%5 a/h)

Ringer solüsyonu USP

Sodyum klorür (%0.18 a/h) ve glikoz (%4 a/h) intravenöz infüzyon BP 8 saat

Bileşik sodyum laktat intravenöz infüzyon BP (Hartmann solüsyonu) 4 saat

0.5 mg/ml ve üzerinde atrakuryum besilat konsantrasyonlan verecek şekilde bu solüsyonlarla

seyreltilme yapıldığında elde edilen solüsyonlar gün ışığında ve 30°C’ye kadar olan ısı

derecelerinde belirtilen sürelerde stabil kalır.

Uygulama şekli:

TRACRİUM i.v. enjeksiyon yoluyla uygulanır. Nöromusküler bloğun sürdürülmesi için sürekli TRACRİUM infüzyonu uygulanmalıdır.

TRACRİUM kesinlikle intramüsküler uygulanmamalıdır.

BU İLAÇ SADECE HASTANEDE VE BİR ANESTEZİ UZMANI DENETİMİNDE KULLANILMALIDIR.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

TRACRİUM son dönem yetmezliği de içeren her düzeyde böbrek ve karaciğer yetersizliği olan hastalarda standart dozlarda uygulanabilir.

Pediyatrik popülasyon:

1 aydan daha büyük çocuklar için gerekli doz, vücut ağırlığına göre hesaplanan erişkin dozları ile aynıdır. 1 aydan daha küçük yenidoğanlarda ilacın güvenliliği ile ilgili veri yetersizdir. Bu nedenle kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

TRACRİUM, yaşlı hastalarda standart dozlarda uygulanabilir. Ancak başlangıç dozunun yavaş uygulanması ve doz aralığının düşük bölümünden seçilmesi önerilir.

Diğer:

Kardiyovasküler hastalığı olan hastalar: Klinik olarak önemli kardiyovasküler hastalığı olan hastalarda TRACRIUM’un başlangıç dozu 60 saniyeden daha uzun bir sürede uygulanmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirtiler: Uzamış kas paralizi ve bunun sonuçlan aşırı dozajın ana belirtisidir.

Tedavisi: Spontan solunum yeterli oluncaya kadar pozitif basınçlı ventilasyon ile suni

solunumun sürdürülmesi gerekir. Bilinç bozulmayana kadar tam sedasyon gerekebilir. Geri dönüş atropin veya glikopirolat ile birlikte antikolinesteraz ilaçlar uygulanarak hızlandırılabilir.