TOBRASED GOZ % 0.3 5 gr merhem Yan Etkileri

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tobrased yan etkileri, Tobrased etkileri, Tobrased zararları, Tobrased belirtileri, Tobrased uyarılar, Tobrased önlemler, Tobrased kilo aldırırmı, Tobrased zayıflatırmı, Tobrased zehirlenmesi, Tobrased cinsellik, Tobrased sorunlar, Tobrased uykusuzluk, Tobrased bağımlılık, Tobrased bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi TOBRASED GOZ’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sıralanır: Çok yaygın : 10 hastanın en az 1'inde görülebilir.

Yaygın : 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan : 100 hastanın birinden az, fakat 1000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek : 1000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek : 10000 hastanın birinden az görülebilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Yaygın: göz kapağı kaşınması, göz şişmesi ve göz içinde kızarıklık

Bunlar TOBRASED'in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Tobrased (Tobramisin) Göz Damlası tedavisi sırasında en sık karşılaşılan yan etki göz kapaklarında kaşınma, şişme ve konjunktival eritem ile karakterize oküler toksisite ve aşırı duyarlılıktır. Bu reaksiyonlar tedavi edilen her 100 hastanın 3'ünden azında ortaya çıkmaktadır. Benzeri reaksiyonlar diğer aminoglikozid antibiyotiklerin oftalmik preparatlarının kullanılmasıyla da ortaya çıkabilmektedir. Tobrased tedavisi ile başka bir yan etki bildirilmemiştir. Fakat sistemik aminoglikozid tedavisi yapılırken tobramisin kullanılması halinde total serum aminoglikozid düzeyleri dikkatle takip edilmelidir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.