TIMO-COMOD %0.50 10 ml göz damlası Yan Etkileri

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Timo-Comod yan etkileri, Timo-Comod etkileri, Timo-Comod zararları, Timo-Comod belirtileri, Timo-Comod uyarılar, Timo-Comod önlemler, Timo-Comod kilo aldırırmı, Timo-Comod zayıflatırmı, Timo-Comod zehirlenmesi, Timo-Comod cinsellik, Timo-Comod sorunlar, Timo-Comod uykusuzluk, Timo-Comod bağımlılık, Timo-Comod bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Gözler:

Konjunktiva, kornea ve göz kapağı kenarlarında iltihaplanma, görme bozuklukları gibi gözde tahrişler ve kuruluk hissi mümkündür. Çok seyrek olarak, çift görme veya üst göz kapağında sarkma bildirilmiştir.

Göze uygulanan ilaçlarda sadece gözlerde değil, vücudun diğer bölgelerinde de yan etkiler meydana gelebilir. TİMO-COMOD uygulamasında, bu etkin maddenin sistemik tedavisinde (beta reseptör blokörler) meydana gelen aynı yan etkiler meydana gelebilir.

Solunum yolları:

TİMO-COMOD solunum yolu direncini artırabilir. Özellikle bronşların daralmış hastalarda (örn. bronşiyal astım) solunum yetmezliği meydana gelebilir.

Cilt:

Lokal veya yaygın döküntüler, ürtiker (kurdeşen) ve saç dökülmesi gibi aşırı hassasiyet reaksiyonları belirtilmiştir.

Kalp-dolaşım sistemi:

Özellikle kalp-dolaşım rahatsızlığı olan hastalarda, yavaşlamış veya düzensiz kalp atımı, kan basıncında düşme, kalp çarpıntısı, kalp bloğu (AV-bloğu) ve kalp yetmezliği gibi yan etkiler meydana gelebilir. Bunlardan başka serebrol iskemi (beyne giden kan akımının azalması) de oluşabilir. Çok nadir durumlarda kalp durması ve inme bildirilmiştir.

Genel yan etkiler:

Baş ağrısı, baş dönmesi, depresyon veya beyin verimliliğinde kısıtlama gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bunun yanında halsizlik ve bulantı bildirilmiştir.

Yan etkilerin raporlanması

Konjoktivit,blefarit ve keratit gibi oküler irritasyon semptomları ve kızarıklıkla ürtiker gibi duyarlılık reaksiyonları.