TILCOTIL 20 mg 30 tablet Dozu

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tilcotil dozu, Tilcotil dozaj, Tilcotil doz aşımı, Tilcotil uygulama, Tilcotil kullanım şekli, Tilcotil kullanımı, Tilcotil kullanım süresi, Tilcotil açmı tokmu, Tilcotil nedir, Tilcotil ne için kullanılır, Tilcotil nasıl kullanılır, Tilcotil faydaları, Tilcotil etkileri, Tilcotil günde kaç kez, Tilcotil sabah mı akşam mı, Tilcotil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Standart doz: Akut gut dışındaki tüm endikasyonlar için günde tek doz 20 mg, her gün aynı saatte verilmelidir. Akut gut krizleri için önerilen doz ise ilk 2 gün, günde 40 mg, izleyen 5 gün süreyle günde 20 mg'dır. Gerektiği durumlarda tedaviye 1 veya 2 gün, günde tek doz i.v. veya i.m. uygulama ile başlanıp oral veya rektal devam edilebilir. Kronik hastalıkların tedavisinde tenoksikamın terapötik etkinliği tedavinin başında belirgindir ve elde edilen yanıt zaman içinde artar. Kronik bozukluklarda günde 20 mg'lık dozun üzerine çıkılmamalıdır. Bu durumda terapötik etkinlikte anlamlı bir artış olmaksızın istenmeyen reaksiyonların sıklık ve şiddeti artacaktır. Uzun süreli tedaviye gereksinim gösteren hastalarda idame tedavi için günlük oral dozun 10 mg'a indirilmesi denenebilir.

Özel Doz Talimatları

Prensip olarak yaşlılar ve böbrek veya karaciğer hastalığı olanlarda (Uyarılar/Önlemler bölümüne bakınız) yukarıda belirtilen dozlar uygulanır. Yeterli klinik deneyim olmadığından, çocuk ve adolesanlar için doz önerileri verilmemiştir.

Kullanım Şekli

Tabletler bir bardak su ile, tercihen yemek sırasında veya yemekten hemen sonra alınmalıdır.