TICLOCARD 250 mg 30 film tablet Nedir

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ticlocard nedir, Ticlocard ne için kullanılır, Ticlocard ne ilacı, Ticlocard neye yarar, Ticlocard ne işe yarar, Ticlocard neye iyi gelir, Ticlocard kullananlar, Ticlocard kullanımı, Ticlocard uygulama, Ticlocard etkileri, Ticlocard faydaları bilgilerini içerir.

2.TICLOCARD nedir ve ne için kullanılır?

TİCLOCARD. 10 ve 30 film kaplı tablet içeren blister ambalaida kullanıma    sunulmuştur.

Beyaza yakın renkte iki yüzü bombeli yuvarlak her bir film tablet.    250    mg    tiklopidin

hidroklorür içerir.

TİCLOCARD trombosit adı verilen ve özellikle pıhtılaşma olayında rol oynayan kan hücrelerinin kümelenmesini engelleyen bir ilaçtır. Anti-trombotik ilaçlar grubuna dahildir.

TİCLOCARD kanın pıhtılaşmasını azaltır. TİCLOCARD damar sertliği (ateroskleroz) bulunan hastalarda kalp krizi (miyokard infarktüsü), felç    ve    damar    hastalıklarına    bağlı    ölüm

gibi atardamarların pıhtı ile tıkanmasına bağlı bozuklukların    önlenmesi için    kullanılır. Ayrıca,

kalbi besleyen koroner damarların içine stent adı verilen protezin yerleştirilmesinden sonra, yeniden tıkanma olmasının önlenmesinde aspirin ile beraber kullanılır.

Doktorunuz size TİCLOCARD'ı aşağıdaki nedenlerden dolayı reçetelemiş olabilir:

— Sizde damar sertliği bulunduğundan beyin damarlarınızın yeterince kanlanamaması yüzünden bir felç geçirmiş olabilirsiniz. Atardamarlarınızda bundan sonra gelişebilecek bir tıkanmaya bağlı olarak, kalp krizi, felç gibi ölümcül durumların meydana gelmesini önlemek için TİCLOCARD tedavisini uygun görebilir.

— Bacak damarlarınızı etkileyerek sizde aralıklı topallama olmasına yol açan kronik bir damar hastalığınız olabilir. Bu durum nedeniyle kalbinizi besleyen damarlarınız yeterince kan alamayabilir, bundan doğabilecek sorunlan önlemek için. TİCLOCARD tedavisini uygun görebilir.

— Size uzun süredir diyaliz uygulanıyor olabilir. Bu işlem sırasında, kanınızda trombosit adı verilen hücrelerin fonksiyonlannda bozukluk olmasını engellemek için, TİCLOCARD tedavisini uygun görebilir.

— Kalbinizi besleyen koroner damarlarınız içine stent adı verilen protez yerleştirilmiş olabilir. Bu işlemden sonra gelişebilecek yeni tıkanmaları önlemek için TİCLOCARD tedavisini uygun görebilir.