TEXEF PLUS 100/62.5 mg 20 film kaplı tablet Etkileşimi

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Texef Plus etkileşimi, Texef Plus etken madde, Texef Plus yardımcı maddeler, Texef Plus alkol, Texef Plus etkileşim, Texef Plus kullananlar, Texef Plus dozu, Texef Plus kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Klinik olarak anlamlı hiçbir ilaç etkileşimi klinik çalışmalar sırasında bildirilmemiştir. Histamin-Hz antagonistleri ve antasidler biyoyararlammım azaltır. Probenesid sefalosporinlerinatıhmım azaltır. Sefalosporinler, kumarinlerin antikoagülan etkisini artırabilir ve östrojenlerinkontraseptif etkisini azaltabilirler.

TEXEF PLUS gastrik pH’ı nötralize eden veya asit sekresyonlarım inhibe eden ilaçlarla birlikte alındığında, biyoyararlammın yaklaşık olarak %30 azaldığı görülmüştür. Bu sebeple gastrikpH’ın yükselmesine sebep olan ranitidin gibi mineral tipi antiasitler ve H2 blokörleri TEXEFPLUS’ın alınmasından 2 veya 3 saat sonra alınmalıdır.

Buna karşın, pentagristin gibi gastrik pH’ı düşüren ilaçlar biyoyararlanımı yükseltecektir.

Besinlerle birlikte kullanımı biyoyararlanımını arttırır.

Sefalosporinler ile tedavi sırasında pozitif Coombs testi bildirilmiştir.

Sefpodoksim proksetil ile tedavi edilen hastalarda spesifik olmayan redükleyici ajanlarla yapılan idrar glukoz tayinleri yalancı-pozitif reaksiyon verebilir. Bu durum, glukoz oksidaz spesifikyöntem kullanıldığında görülmez.