TEXEF 100 mg granül içeren 20 saşe Endikasyonları

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Texef endikasyonları, Texef tedavisi, Texef ne işe yarar, Texef neye yarar, Texef ne için kullanılır, Texef nedir, Texef faydaları, Texef ne ilacı, Texef ne zaman kullanılır, Texef kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

TEXEF beta-laktamazlann çoğuna dirençli. Gram pozitif ve Gram negatif

mikroorganizmaların birçoğuna etkili bakterisit bir antibiyotiktir.

Enfeksiyona neden olan mikroorganizmanın teşhisinden önce veya duyarlı organizmaların meydana getirdiği enfeksiyonlann tedavisinde endikedir. Endikasyonlar aşağıdaki enfeksiyonlan içerir:

Üst solunum yolu enfeksiyonları: Sefpodoksime duyarlı mikroorganizmalann yol açtığı sinüzit, faranjit, tonsillit ve akut otitis media dahil üst solunum yolu enfeksiyonlan.

TEXEF, nükseden veya kronik enfeksiyonlar veya etken mikroorganizmanın sık kullanılan antibiyotiklere dirençli olduğunun bilindiği veya böyle bir durumdan şüphelenildiği enfeksiyonlarda kullanılır.

Alt solunum yolu enfeksiyonlan: Sefpodoksime duyarlı mikroorganizmaların yol açtığı bakteriyel pnömoni, toplumdan kazanılmış pnömoni. akut bronşit, kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmesi.

Üst ve alt idrar yolu enfeksiyonları: Sefpodoksime duyarlı mikroorganizmaların yol açtığı sistit ve akut piyelonefrit.

Deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan: Sefpodoksime duyarlı mikroorganizmalann yol açtığı apse, yara enfeksiyonlan, selülit, ffonkül, folikülit. paronişya, karbonkül ve ülser.

Ano-rektal enfeksiyonlar: Kadınlarda görülen akut komplike olmayan ano-rektal

enfeksiyonlarda.