TETAVAX 0.5 ml enj. için süsp. 1 kull. haz. enjektör Dozu

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tetavax dozu, Tetavax dozaj, Tetavax doz aşımı, Tetavax uygulama, Tetavax kullanım şekli, Tetavax kullanımı, Tetavax kullanım süresi, Tetavax açmı tokmu, Tetavax nedir, Tetavax ne için kullanılır, Tetavax nasıl kullanılır, Tetavax faydaları, Tetavax etkileri, Tetavax günde kaç kez, Tetavax sabah mı akşam mı, Tetavax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Neonatal tetanoz profilaksisi’.

Doğurganlık çağında olan veya gebelik yaşayan henüz bağışıklanmamış kadınlar, birincisi tercihen doğumdan 90 gün veya daha uzun bir süre önce uygulanmak kaydıyla, en az dört hafta arayla peş peşe iki enjeksiyon almalıdır.

Birincil bağışıklama’.

Yetişkinlerin aşılanması gerektiğinde, aşılama programı birbirinden bir veya iki ay arayla uygulanan peş peşe iki enjeksiyonu ve ikinci enjeksiyondan 6 ila 12 ay sonra uygulanan bir rapel enjeksiyonunu içermektedir.

Rapel enjeksiyonu:

Birincil bağışıklamadan 10 yıl sonra ve bunu izleyen her 10 yılda bir defa olmak üzere 0,5 rnLTik bir doz.

Uygulama sekli

Aşının adsorbe yapısı dikkate alındığında, lokal reaksiyonları en aza indirgeyebilmek adına intramüsküler (kas içi) yoldan uygulanması tavsiye edilmektedir. Enjeksiyon için tavsiye edilen bölgeler, uyluğun veya kolun anterolateral tarafıdır.

Derin subkütanöz (derialtı) yol da kullanılabilir.

İntradermal (deri içi) yol kesinlikle kullanılmamalıdır.

Özel popülâsyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Bu konuya spesifik hiçbir çalışma yürütülmemiştir. Ancak hastalığın içerdiği ölümcül risk nedeniyle, böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda da pozoloji ve uygulama yöntemi aynıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Tetanoz aşısı ve tetanoz antijeni içeren aşılar 6 haftalıktan küçük çocuklarda kullanılmaz.
Geriyatrik popülasyon:

Bu konuya spesifik hiçbir çalışma yürütülmemiştir. Ancak hastalığın içerdiği ölümcül risk nedeniyle, geriyatrik popülâsyonda da pozoloji ve uygulama yöntemi aynıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Belgelendirilmemiştir.