TERIL CR 400 mg 20 tablet {Zentiva} Nedir

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Teril nedir, Teril ne için kullanılır, Teril ne ilacı, Teril neye yarar, Teril ne işe yarar, Teril neye iyi gelir, Teril kullananlar, Teril kullanımı, Teril uygulama, Teril etkileri, Teril faydaları bilgilerini içerir.

2.TERIL CR nedir ve ne için kullanılır?

TERİL CR, 20 tablet içeren blister ambalajda takdim edilmektedir.

*

TERİL CR, beyaz, beyazımsı kapsül şeklinde iki tarafı çentikli bir tarafi “Tl2” yazılı tablettir.

Her bir tablet 400 mg etkin madde, karbamazepin içerir.

* 1*

TERİL CR, antiepileptikler (sara hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlar) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Etki mekanizması nedeniyle, diğer hastalıklar için de kullanılabilir.

TERİL CR, belirli nöbet tiplerini (epilepsi, sara hastalığı) tedavi etmek için kullanılır.

Ruh Sağlığı hastalıklarından olan, belli bir ruhsal çöküntü (depresyon) tipinde, çökkünlük ve taşkınlık dönemleri ile seyreden “İki uçlu duygu durum bozukluklan” adı verilen ruhsal hastalığın taşkınlık dönemlerinde (manik epizod) ve beyinden çıkan sinirlerden birinin

etkilenmesi sonucunda genellikle bir yüz yansında şiddetli ağnlarla seyreden bir hastalık olan “Trigeminal Nevralji” adı verilen hastalığın tedavisinde kullanılır. Vücuttaki diğer ağnlar ya da sancılar için kullanılmamalıdır.

Epilepsi iki ya da daha fazla nöbetle (knz) karakterize olan bir hastalıktır. Nöbetler, beyinden kaslara giden mesajlar vücuttaki sinir yollan tarafından düzgün bir şekilde iletilmediğinde meydana gelmektedir. TERİL CR, bu mesajlann iletiminin kontrol edilmesine yardımcı olur.

TERİL CR, aynca yukanda bahsedilen diğer hastalıklarda da sinir işlevlerini düzenlemektedir