TERAUMON 2 mg 15 tablet Nedir

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Teraumon nedir, Teraumon ne için kullanılır, Teraumon ne ilacı, Teraumon neye yarar, Teraumon ne işe yarar, Teraumon neye iyi gelir, Teraumon kullananlar, Teraumon kullanımı, Teraumon uygulama, Teraumon etkileri, Teraumon faydaları bilgilerini içerir.

2.TERAUMON nedir ve ne için kullanılır?

• TERAUMON her bir tablette etkin madde olarak 2 mg terazosine eşdeğer terazosin hidroklorür içeren 15 tane tabletten oluşmaktadır.

• TERAUMON iyi huylu, kanser olmayan (selim) prostat bezinin büyümesi (prostat hiperplazisinin) tedavisinde kullanılır.

Prostat hiperplazi, erkekte idrar torbasının hemen altında olup, idrar torbasından aşağı doğru devam eden idrar yolunu çepeçevre saran prostat bezininin, büyüyerek idrar yolunu daraltması ve idrar akımı ile ilgili belirtiler oluşturması ile kendini belli eden durumdur. Bu belirtiler: idrarını tam yapamama hissi, sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı, kesik kesik idrar yapma, tuvalete yetişememe, idrar akımında azalma, idrara başlamada zorluk çekme, gece birden fazla idrara kalkma gibi olabilir. Ancak bu belirtilerin hepsi prostat büyümesine özgü değildir. İdrar yolunda daralma yapacak tüm hastalıklarda ve belirgin hastalığı bulunmayan yaşlı erkeklerde de buna benzer şikayetler olabilmektedir. Bu yüzden doktorunuza başvurduğunuzda şikayetlerinizi ayrıntılı olarak anlatmanız olası diğer hastalıkları elemek açısından kolaylık sağlayacaktır.

• TERAUMON ayrıca tek başına veya diğer tansiyon düşürücü ilaçlarla (antihipertansif) birlikte yüksek kan basıncının (hipertansiyon) tedavisinde de kullanılır.