TENSART 8 mg 84 tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tensart nedir, Tensart ne için kullanılır, Tensart ne ilacı, Tensart neye yarar, Tensart ne işe yarar, Tensart neye iyi gelir, Tensart kullananlar, Tensart kullanımı, Tensart uygulama, Tensart etkileri, Tensart faydaları bilgilerini içerir.

2.TENSART nedir ve ne için kullanılır?

İlacınızın ismi TENSART' tır ve 28 ve 84 tabletlik ambalajlarda pazarlanmaktadır. Her bir tablet 8 mg etkin madde içerir. TENSART 8 mg tabletler, açık pembe, yuvarlak, çentikli tabletlerdir.

Yetişkinlerde yüksek kan basıncının (hipertansiyon) ve kalp kası fonksiyonlarının azaldığı hastalardaki kalp yetmezliğinin tedavisinde anjiyotensin dönüştürücü enzim ADE inhibitörlerine ilave olarak veya ADE inhibitörlerinin kullanılamadığı zamanlarda kullanılmaktadır (ADE inhibitörleri kalp yetmezliği tedavisinde kullanılan bir ilaç grubudur.).

Etkin madde kandesartan sileksetil'dir. Kandesartan sileksetil, 'aniivotensin II reseptör antagonisti' adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Kan damarlarınızı gevşetmekte ve genişletmektedir. Bu da kan basıncınızın düşmesine vardımcı olmaktadır. Böylece kalbinizin kam vücudunuzun tüm bölümlerine pompalaması kolaylaşır.

Eğer hamile iseniz TENSART' ı kullanmayınız, hamile olabileceğiniz veya hamile kalma durumunuzu dikkate alınız. Hamile iseniz veya bir şüpheniz var ise doktorunuza bildirmelisiniz. TENSART' m hamilelik döneminde kullanımı bebeğinizde ciddi hasara ve hatta ölüme bile neden olabilir (Hamilelik ve emzirme bölümlerine bakınız.)._