TEMETEX FORTE merhem %0.3 10 gr merhem Yan Etkileri

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Temetex Forte yan etkileri, Temetex Forte etkileri, Temetex Forte zararları, Temetex Forte belirtileri, Temetex Forte uyarılar, Temetex Forte önlemler, Temetex Forte kilo aldırırmı, Temetex Forte zayıflatırmı, Temetex Forte zehirlenmesi, Temetex Forte cinsellik, Temetex Forte sorunlar, Temetex Forte uykusuzluk, Temetex Forte bağımlılık, Temetex Forte bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi TEMETEX FORTE’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

TEMETEX kullanımı sırasında ender olarak kaşıntı, yanma, kızarıklık, ya da kabartı gibi deri rahatsızlıkları meydana gelebilir.

Kortikosteroid içeren haricen kullanılan preparatların geniş bir alana (yaklaşık % 10 ve daha fazlasına) uygulanması veya uzun süreli kullanımı (4 haftayı aşan) sonucunda bazı belirtiler meydana gelebilir. Ömeğin derinin incelmesi (atrofı), kılcal damarların genişlemesi, deride şerit oluşumu, deride sivilcemsi değişiklikler, ve kortikosteroid absorbsiyonuna bağlı olarak sistemik etkiler.

Diğer kortikosteroidlerin de haricen kullanımında nadir olarak meydana gelen yan etkiler: saç kökü iltihabı, aşırı kıl uzaması, ağız civarında ekzema, deride renk değişikliği, herhangi bir içeriğe karşı aleıjik deri reaksiyonlan.

Annelerin gebelikte ve emzirme periyodunda geniş vücut yüzeylerine ya da uzun bir süre kullanımda bebeklerinde yan etki görülebilir. Örneğin gebeliğin son haftalannda TEMETEX uygulandığında, bebekte böbrek üstü bezinde gerileme görülebilir.

Yan etkilerin raporlanması