TELZAP 80 mg 28 tablet Kullanımı

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.TELZAP nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

TELZAP'ı daima doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanınız.

Kan basıncı üzerinde 24 saat süresince kontrol sağlamak üzere çoğu hasta için olağan TELZAP dozu günde bir kez bir adet 40 mg tablettir.

Bununla birlikte, bazen doktorunuz 20 mg'lık daha düşük bir doz veya 80 mg'lık daha yüksek bir doz kullanmanızı önerebilir. 20 mg doz uygulaması, 40 mg'lık tabletin ikiye bölünmesiyle gerçekleştirilebilir.

Alternatif bir uygulama olarak, telmisartan, kendisiyle birlikte uygulandığında ilave bir kan basıncını düşürücü etki gösterdiği kanıtlanmış olan hidroklorotiyazid gibi diüretiklerle kombinasyon halinde kullanılabilir.

Doktorunuz kan basıncınızı kontrol altına almak için reçetelediği sürece TELZAP almaya devam etmelisiniz. TELZAP'ın etkisinin çok güçlü veya çok zayıf olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuzla veya eczacınızla görüşünüz.

Uygulama yolu ve metodu

TELZAP yalnızca ağız yoluyla kullanılır.

Tabletleri çiğnemeden yeterli miktarda sıvı ile alınız (örneğin bir bardak su ile) Kolaylık açısından ve rahatça hatırlamanız için TELZAP'ı her gün aynı saatte alınız.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

18 yaşın altındaki çocuklarda telmisartanın kullanılması önerilmez.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlı hastalarda herhangi bir doz ayarlaması gerekli değildir.

Özel kullanım durumları

Hafiften orta dereceye kadar böbrek yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlaması gerekli değildir. Ağır böbrek hastalığı bulunan veya hemodiyalize giren hastalardan elde edilen deneyimler sınırlıdır. Bu hastalarda 20 mg'lık daha düşük bir başlangıç dozu önerilir

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer problemleri olan hastalarda olağan doz günde bir kez 40 mg'ı aşmamalıdır.

Eğer TELZAP'ın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla TELZAP kullanırsanız

TELZAP'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Aşırı doz, kan basıncında düşüşe, çarpıntıya, düşük nabza, kan yapısında değişikliğe ve dehidratasyona neden olabilir.

Eğer yanlışlıkla çok sayıda tablet alırsanız hemen doktorunuza ne yapmanız gerektiğini sorun veya size en yakın hastanenin acil servisine başvurun.

TELZAP'i kullanmayı unuttuysanız

İlaç dozunuzu doktorunuzun size tarif ettiği gibi almanız önemlidir. Eğer ilacınızı almayı unutursanız, bu dozu gün içinde hatırlar hatırlamaz almalısınız. Eğer ilaç dozunuzu o gün içinde almazsanız, bir sonraki gün normal dozunuzu alın. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

TELZAP ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Telmisartan tedavisi sonlandırıldığında kan basıncı, herhangi bir tepkisel yüksek kan basıncı bulgusu göstermeksizin günler içinde yavaş yavaş tedavi öncesi seviyelere döner.