TELMITEK 20 mg 28 tablet Nedir

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Telmitek nedir, Telmitek ne için kullanılır, Telmitek ne ilacı, Telmitek neye yarar, Telmitek ne işe yarar, Telmitek neye iyi gelir, Telmitek kullananlar, Telmitek kullanımı, Telmitek uygulama, Telmitek etkileri, Telmitek faydaları bilgilerini içerir.

2.TELMITEK nedir ve ne için kullanılır?

TELMİTEK tablet formunda üretilmektedir. Beyaz renkli, yuvarlak, bir yüzünde 20 yazılı tabletlerdir.

TELMİTEK, 28 tablet içeren blister ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

TELMİTEK, “anjiyotensin II reseptör antagonisti” olarak adlandırılan ilaç grubuna dahildir. Anjiyötensin II, vücudunuz tarafından üretilir ve kan damarlarının daralmasına, böylece kan basıncının yükselmesine neden olur. Telmisartan, anjiyotensin IFnin bu etkisini engeller, böylece kan damarları genişler ve kan basıncı düşer.

TELMİTEK, esansiyel hipertansiyonun (yüksek kan basıncının) tedavisi için kullanılır. “Esansiyel” ifadesi, yüksek kan basıncının başka bir nedenle ortaya çıkmadığını gösterir.

Yüksek kan basıncı, tedavi edilmediği takdirde, çeşitli organlardaki kan damarlarında harabiyete yol açabilir. Böylelikle, bazı durumlarda kalp krizleri, kalp veya böbrek yetmezliği, felç veya körlük ile sonuçlanabilir. Yüksek kan basıncı genellikle, bu tür bir harabiyet ortaya çıkmadan önce belirti vermez. Bu nedenle, tansiyonunuzu düzenli olarak ölçtürüp normal sınırlar içinde olup olmadığını kontrol etmeniz çok önemlidir.