TELFAST 180 mg 20 film tablet Nedir

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Telfast nedir, Telfast ne için kullanılır, Telfast ne ilacı, Telfast neye yarar, Telfast ne işe yarar, Telfast neye iyi gelir, Telfast kullananlar, Telfast kullanımı, Telfast uygulama, Telfast etkileri, Telfast faydaları bilgilerini içerir.

2.TELFAST nedir ve ne için kullanılır?

TELFAST’ın etkin maddesi feksofenadin hidroklorür’dür. 1 film tablet içinde 180 mg feksofenadin hidroklorür (168 mg feksofenadin) bulunur. Tabletler, şeftali renkli, modifiye edilmiş kapsül biçimli, film kaplıdırlar.

TELFAST, 10 ve 20 film tabletlik blisterler içeren karton kutu ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

TELFAST’ın 2 dozaj şekli mevcuttur. TELFAST 180, bir film tablet içinde 180 mg feksofenadin hidroklorür içerir. TELFAST 120, bir film tablet içinde 120 mg feksofenadin hidroklorür içerir.

TELFAST, antihistaminik ilaçlar grubundandır. Antihistaminik ilaçlar, saman nezlesi (mevsimsel alerjik rinit) denen hastalıkla ortaya çıkan aksırık, kaşıntılı burun akıntısı, gözlerde kızarma ve sulanma gibi belirtileri ayrıca kronik idiyopatik ürtiker denen hastalıkta görülen ciltte kaşıntı ve kızarma gibi belirtileri iyileştirirler.

• Doktorunuz size veya 12 yaşından büyük olan çocuğunuza TELFAST’i, kronik idyopatik ürtiker adı verilen hastalığa bağlı olarak gelişen aşağıdaki belirtilerin giderilmesi için reçetelemiş olabilir.

- Ciltte kaşıntı ve kızarıklık