TEGELINE 5 G 100 ml flakon Zararları

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tegeline zararları, Tegeline önlemler, Tegeline riskler, Tegeline uyarılar, Tegeline yan etkisi, Tegeline istenmeyen etkiler, Tegeline cinsel, Tegeline etkileri, Tegeline tedavi dozu, Tegeline aç mı tok mu, Tegeline hamilelik, Tegeline emzirme, Tegeline alkol, Tegeline kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Primer immun yetmezliği olan hastalarda IV Ig uygulamasına bağlı yan etkiler daha yaygm görülür.

Titreme, hipertermi, baş ağrısı, bulantı, kusma, aleıjik belirtiler, kan basıncında düşme, hafif eklem ağrısı veya bel ağrısı görülebilir.

Hiç immunoglobülin almamış veya 8 haftadan daha önce son IVIg tedavisi alan hipogamaglobulinemik hastalarda veya hızlı intravenöz infüzyon sırasında (Uygulama şekli bölümüne bakınız), anafılaktik reaksiyon riski daha yüksektir. Özellikle vasküler komplikasyon riski olan hastalarda, infüzyonun hızlı yapılması arteriyel ve venöz tromboza neden olabilir.

Önceki enjeksiyonlarda aşırı duyarlılık reaksiyonları görülmeyen hastalarda arasıra hipotansiyon ( anormal düşük kan basıncı ) durumu ve anafılaktik şok bildirilmiştir.

Özellikle idiopatik trombosistopenik purpurası olan hastalarda, insan immunoglobilini ile geriye dönüşümlü aseptik menenjit vakaları bildirilmiştir.

Özellikle yüksek doz ile tedavi edilen hastalarda, hızlı reversibl asemptomatik lökonötropeninin erken başlangıcı görülebilir.

İnsan normal immunoglobulininin intravenöz uygulamasında aşağıdaki yan etkiler bildirilmiştir:

Şu terimler ve sıklık dereceleri kullanılmıştır: Çok yaygm (>1/10), yaygm (>1/100 ila <1/10), yaygm olmayan (>1/1,000 ila <1/100), seyrek (>1/10,000 ila <1/1,000); çok seyrek (<1/10,000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Kan ve lenfatik sistem hastalıkları:

Seyrek: Geri dönüşümlü hemolitik anemi/hemoliz

Vasküler hastalıklar :

Seyrek:

- İzole yüksek kan basıncı,

- Özellikle yaşlı hastalarda ve serebral veya kardiyak iskemi riski olan hastalarda tromboz, aşırı kilo veya şiddetli hipovolemi

Deri ve deri altı doku hastalıkları:

Seyrek: Regresif kutanöz reaksiyonlar, bazen egzematiform

Böbrek ve idrar hastalıkları:

Seyrek: Akut böbrek yetmezliği

Araştırmalar:

Seyrek: Serum kreatinin seviyesinde artış

Çok seyrek: Transaminazların miktarında geçici artış