TAVANIC 500 mg 7 film tablet Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tavanic nedir, Tavanic ne için kullanılır, Tavanic ne ilacı, Tavanic neye yarar, Tavanic ne işe yarar, Tavanic neye iyi gelir, Tavanic kullananlar, Tavanic kullanımı, Tavanic uygulama, Tavanic etkileri, Tavanic faydaları bilgilerini içerir.

2.TAVANIC nedir ve ne için kullanılır?

TAVANIC tablet ağızdan alınır. İlacınızın bir kutusu içinde her biri 500 mg levofloksasin içeren 7 adet film kaplı tablet bulunur. Doz ayarlamasını kolaylaştırmak için tablet çentiklidir.

TAVANIC bakterilere karşı etkili bir antibiyotiktir. Florokinolonlar adı verilen antibiyotik grubuna dahildir. Bakterilerin büyümesini, çoğalmasını engeller ve bakterilerin yok olmasını sağlar.

TAVANIC etkin maddesi olan levofloksasine karşı duyarlı olan bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Doktorunuz TAVANIC’i sizde aşağıdaki durumlardan biri bulunduğu için reçete etmiş olabilir:

o Bakterilerin neden olduğu yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının akut iltihabı (sinüzit)

o Kronik bronş iltihabının akut alevlenmesi o Toplumdan edinilmiş zatürre (pnömoni)

o İdrar yolları ve böbrekte gelişen iltihap (piyelonefrit) dahil, komplikasyonlu böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlan

o Prostat iltihabı

o Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Abse (irin kesesi), selülit, furonkül, impetigo (derinin bulaşıcı, yüzeysel, mikrobik enfeksiyonu), piyoderma (irinli deri enfeksiyonu), yara enfeksiyonlannın neden olduğu komplikasyonsuz deri ve deri ekleri enfeksiyonlan.

o Havaya karışmış şarbon mikrobuna maruz kalma