TARIVID 200 mg 10 tablet Endikasyonları

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tarivid endikasyonları, Tarivid tedavisi, Tarivid ne işe yarar, Tarivid neye yarar, Tarivid ne için kullanılır, Tarivid nedir, Tarivid faydaları, Tarivid ne ilacı, Tarivid ne zaman kullanılır, Tarivid kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

TARIVID ofloksasine duyarlı mikroorganizmalardan ileri gelen aşağıdaki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılır:

•Heamophilus influenzae, diğer gram-negatif bakteriler veya multi-rezistan patojenler ile Staphylococcus aureus’un neden olduğu akut, kronik veya tekrarlayıcı alt solunum sistemi enfeksiyonları (bronşit).

•Pnömoniler; özellikle de Escherichia coli, Klebsiella, Enterobacter, Proteus, Pseudomonas, Legionella veya Stafilokokların neden olduğu pnömoniler. Ayakta tedavi edilen pnömonilere en sık pnömokoklar neden olduğundan, TARIVID bu hastalarda ilk seçenek değildir.

" bölümüne de bakınız).

•Yumuşak doku ve deri enfeksiyonları

•Kemik ve eklem enfeksiyonları

•Bakteriyel enteritler ve küçük pelvisdeki enfeksiyonlar dahil olmak üzere karın boşluğunun ve safra yollarının enfeksiyonları

•Böbrek, idrar yolları, üretral, prostatik ve genital organların enfeksiyonları, gonore

Dozaj enfeksiyonun tipine ve ciddiyetine bağlıdır. Genel olarak aşağıdaki gibidir ve bireysel ihtiyaca göre doktor tarafından belirlenir. 400 mg’a kadar (2 tablet TARIVID) olan günlük ofloksasin dozları, tercihan sabahları olmak üzere, tek doz halinde verilebilir. 400 mg’dan daha yüksek dozlar iki ayrı doza bölünmelidir. Dozların yaklaşık olarak eşit aralıklarda verilmesi önemlidir.