TANTUM VERDE 0.045 gr 30 ml sprey Dozu

Çınay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tantum Verde dozu, Tantum Verde dozaj, Tantum Verde doz aşımı, Tantum Verde uygulama, Tantum Verde kullanım şekli, Tantum Verde kullanımı, Tantum Verde kullanım süresi, Tantum Verde açmı tokmu, Tantum Verde nedir, Tantum Verde ne için kullanılır, Tantum Verde nasıl kullanılır, Tantum Verde faydaları, Tantum Verde etkileri, Tantum Verde günde kaç kez, Tantum Verde sabah mı akşam mı, Tantum Verde fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: TANTUM VERDE®, aşağıdaki dozlarda kullanılır: Yetişkinlerde - Günde 2-6 kez 4-8 püskürtme şeklinde uygulanır. Önerilen dozlar aşılmamalıdır. Tedavi süresi ortalama 4-5 gündür.

Bu süre içinde olumlu sonuç alınamadığı takdirde hekime danışılmalıdır.
Uygulama şekli:

1.İlk kullanımda düzenli bir püskürtme elde edinceye kadar pompalama düğmesine birkaç kez basın.

2.Ağzınızı iyice açın ve sprey borusunu ağzınıza sokarak hastalıklı bölgeye doğru yönlendirin.

3.İlacı püskürtmek için pompalama düğmesine süratle basın; bu işlemi yukarıda belirtilen sayılarda tekrarlayın.

4.Şişeyi kutusuna yerleştirip dik duracak şekilde saklayın.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek/karaciğer yetmezliği: Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.
Pediyatrik popülasyon:

6-12 yaş arasındaki çocuklarda - Günde 2-6 kez 4 püskürtme şeklinde uygulanır. 6 yaşından küçük çocuklarda - Günde 2-6 kez her 4 kg/vücut ağırlığı için 1 püskürtme ile en fazla 4 püskürtme arasında değişir.

Doz aşımı ve tedavisi

Yanlışlıkla içilse dahi doz aşımı bahis konusu değildir. Antidotu yoktur. Çocuklar yanlışlıkla içerse halüsinasyon, konvülsiyon, eksitasyon ve somnolans görülebilir; semptomatik tedavi uygulanır.