TANSIFA 16/5 mg 28 film tablet Nedir

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tansifa nedir, Tansifa ne için kullanılır, Tansifa ne ilacı, Tansifa neye yarar, Tansifa ne işe yarar, Tansifa neye iyi gelir, Tansifa kullananlar, Tansifa kullanımı, Tansifa uygulama, Tansifa etkileri, Tansifa faydaları bilgilerini içerir.

2.TANSIFA nedir ve ne için kullanılır?

İlacınızın ismi TANSİFA’dır ve 28 tabletlik ambalajlarda pazarlanmaktadır. Her bir tablet 16 mg kandesartan sileksetil, 5 mg amlodipine eşdeğer amlodipin besilat içerir.

TANSİFA, kalsiyum kanal blokörleri sınıfına ait bir madde olan amlodipin ve anjiyotensin II reseptör antagonistleri sınıfına ait bir madde olan kandesartan içerir. Bu maddelerin ikisi de yüksek kan basıncınızın (hipertansiyon) kontrol edilmesini sağlar. Amlodipin, damar düz kas hücrelerinin kalsiyum kanallarını bloke eder; bu da, kan damarlarının kasılmasını önler. Vücut tarafından üretilen bir madde olan anjiyotensin II, kan damarlarının büzülmesine neden olarak kan basıncını arttırır. Kandesartan, anjiyotensin IFnin etkisini bloke ederek etki eder. Bu iki mekanizma da kan damarlarınızı gevşetir ve kan basıncınızı düşürür.