TAMOL PLUS 250 mg/5 ml 150 ml süspansiyon Yan Etkileri

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tamol Plus yan etkileri, Tamol Plus etkileri, Tamol Plus zararları, Tamol Plus belirtileri, Tamol Plus uyarılar, Tamol Plus önlemler, Tamol Plus kilo aldırırmı, Tamol Plus zayıflatırmı, Tamol Plus zehirlenmesi, Tamol Plus cinsellik, Tamol Plus sorunlar, Tamol Plus uykusuzluk, Tamol Plus bağımlılık, Tamol Plus bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi TAMOL PLUS’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

10 hastanın en az birinde görülebilir.

Çok yaygın: Yaygın:

Yaygın olmayan: Seyrek:

Çok seyrek: Bilinmiyor:

10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir. 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.

1.000 hastamn birinden az görülebilir.

10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Aşağıdakilerden biri olursa TAMOL PLUS'ı kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Deri döküntüsü, kaşıntı, egzama, alerjik (aşın duyarlılıkla ilgili) ödem, yüzde, dilde ve boğazda şişlik (anjiyoödem)

Bunlann hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin TAMOL PLUS’a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatınlmamza gerek olabilir.

Yaygın olmayan yan etkiler

• Deri döküntüsü, kaşıntı, egzama, aleıjik (aşın duyarlılıkla ilgili) ödem, yüzde, dilde ve boğazda şişlik (anjiyoödem), yaygın akıntılı döküntüler (akut generalize eksantematöz püstülozis), el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan aşın duyarlılık (eritema multiforme)

• Böbreklerde yetmezliğe yol açabilen böbrek hasarı (papiler nekroz)

Seyrek görülen yan etkiler

• Kan pulcuğu (pıhtılaşmada görev alan kan hücreleri) sayısında azalma (trombositopeni), akyuvar sayısında azalma (lökopeni), kan hücrelerinde azalma (pansitopeni)

• El, ayak, yüz ve dudaklann şişmesi ya da özellikle boğazda nefes darlığına yol açacak şekilde şişmesi (anaflaktik şok)

• Akciğerde nefes darlığına yol açacak astım benzeri belirtiler (bronkospazm)

• Bulantı, kusma, ishal, karın ağnsı

• Karaciğer haşan

Bilinmiyor

• Merkezi sinir sisteminde uyanlma, baş dönmesi, uyku hali (somnolans) ve beyinde iltihaplanma (ensefalopati)

Yan etkilerin raporlanması

Parasetamol nadiren allerjik ve aşırı duyarlılık reaksiyonlarına ve makülopapüler döküntülere neden olabilir. Yine çok nadir olarak mide bulantısı görülebilir.Bu yan etkiler ilaç kesildiğinde ortadan kalkar.Uzun süreli kullanımda nadir olarak hemolitik anemi, trombositopenik purpura ve agronülositoz vakaları kaydedilmiştir.İlaca duyarlı çocuklarda deride kızarıklıklar meydana gelmesi mümkün olmakla beraber,ilacın kesilmesi ile bu belirtiler ortadan kalkar. Tedavi dozundan yüksek miktarda alındığı taktirde duyarlı çocuklarda kusma, gastrointestinal kanama, karaciğer hasarı, serebral ödem, hipoglisemi ve renal tübüler nekroz, anemi, methemoglobinemi, santral sinir sistemi stimülasyonu, epidermal nekroliz, ensefalopati, kalp aritmileri ve Stevens Johnson Sendromu gibi yan etkiler görülebilir.