TAMIFLU 75 mg 10 kapsül Nedir

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tamiflu nedir, Tamiflu ne için kullanılır, Tamiflu ne ilacı, Tamiflu neye yarar, Tamiflu ne işe yarar, Tamiflu neye iyi gelir, Tamiflu kullananlar, Tamiflu kullanımı, Tamiflu uygulama, Tamiflu etkileri, Tamiflu faydaları bilgilerini içerir.

2.TAMIFLU nedir ve ne için kullanılır?

TAMIFLU'nun etkin maddesi oseltamivir'dir.

TAMIFLU "nöraminidaz inhibitörleri" denen bir ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar grip virüsünün vücudun içinde yayılmasını engeller ve bu sayede grip virüsü enfeksiyonu nedeniyle oluşacak belirtileri dindirir veya engeller.

Kapsülün, opak gri renkli gövde kısmında mavi renkli "ROCHE" baskısı ve opak açık sarı renkli kapak kısmında mavi renkli "75 mg" baskısı bulunur.

TAMIFLU 75 mg kapsüller 10 kapsül içeren ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır. TAMIFLU size gribi tedavi etmek veya önlemek amacıyla reçete edilmiştir.

Grip, influenza (grip) virüsünün neden olduğu bir enfeksiyondur. Gribin belirtileri ateşin ani yükselmesi (>37.8oC), öksürük, burun akıntısı veya tıkanıklığı, baş ağrısı, kas ağrıları ve sıklıkla

1

aşırı bitkinliktir. Bu belirtiler aynı zamanda grip dışı hastalıklar nedeniyle de oluşabilir. Gerçek grip enfeksiyonları yalnızca toplumda grip virüslerinin dolaştığı yıllık salgın dönemlerinde ortaya çıkar. Bu salgın dönemi dışında, bu belirtiler, genellikle başka enfeksiyonlar veya hastalıklar nedeniyle oluşacaktır.

TAMIFLU, 1 yaşından küçük çocukların grip tedavisinde veya gribi önlemek amacıyla, sadece, geçici süreyle, salgın esnasında, bir doktor önerisiyle veya bir doktorun gözetiminde kullanılması şartıyla kullanılır.