TAKSEN 30 mg/5 ml IV enj. çöz.içeren flakon Saklanması

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Taksen saklanması, Taksen muhafazası, Taksen soğuk, Taksen nem, Taksen karanlık, Taksen ambalaj, Taksen çocuklardan saklanması, Taksen son kullanma tarihi, Taksen firması, Taksen kullanma talimatı, Taksen üretici firma bilgilerini içerir.

5.TAKSEN'in saklanması

TAKSEN iııtravenöz infüzyonu için önerilen dozlar aşağıda belirtilmektedir:

Meme kanserinde Adjuvan tedavi:

Antrasiklin ve siklofosfamid (AC) tedavisini takiben 4 kürolarak s saatte intravenözyoldan 175 mg/nr dozundauygulanır.

3 hafta

İlerlemiş veya metastatik nıeme kanserinde birinci basamakk o m b i n a s y o n t e d a v i s i(doksorubisin 50 mg/nr ile)

Doksorubisiilden 24 saat sonra verilmelidir, Önerilen TAKSENdozu 3 saatte iııtavenöz yoldan220 mg/nr'dir.

3 hafta

İlerlemiş veya metastatik meme kanserinde birinci basamakkombinasyon tedavisi(trastıızıııııab ile kombine)

Kürler arasında 3 hafta bırakılarak 3 saatte intravenözyoldan 175 mg/ırr'dir.TAKSEN infüzyonunatrastuzumabın ilk dozunuizleyen gün veya öneekitrastuzumab dozu İyi tolereedilmişse trastuzumabın dahasonraki dozlarının hemenardından başlanabilir

3 hafta

Metastatik meme kanserinin tek ajan tedavisi:

3 saatte intravenöz yoldan 175 ıng/nr olarak uygulanır.Paklitaksel içeren ilaçlar memekanseri tedavisinde 80-100mg/nr dozunda haftada birkullanılabilir.

3 hafta

Haftalık dozlama

Küçiik hücreli olmayan akciğer kanserinde

Kombinasyon tedavisi

3 saatlik I.V. infüzyonla 175 mg/nr dozunda uygulanır.Alternatif olarak 24 saatlik I.V.infüzyonla 135 mg/nr"lik dahamiyelosupresif bir dozkullanılabilir. Bir platin bileşiğiile kombine edilerekkullanılacak ise TAKSEN platinbileşiğinden önce verilmelidir.

3 hafta

Küçük hücreli olmayan akciğer

kanserinde

Tek ajan tedavisi

TAKSEN 175-225 mg/nr dozunda 3 saatlik I.V.infüzyonla uygulanır.

3 hafta

AIDS'e bağlı Kaposi

sarkomunda

İkinci basamak tedavi:

(Daha deiayh bilgi için Kısa Uriin Bilgisine bakım:)

Kürler arasında 3 hafta ara bırakılarak 3 saatte intravenözyoldan 135 mg/nı2 TAKSEN yada kürler arasında 2 hafta arabırakılarak 3 saatte intravenözyoldan 100 ıng/m" TAKSENuygulanır (doz yoğunluğu 45-50ıng/m7hafta)

2 veya 3 hafta

TAKSEN, nötrofıl sayısı >1.500/mm'’ (Kaposi sarkomalı hastalarda YlOOO/mnr1) ve trombosit sayısı >100.000/mm’(Kaposi sarkomalı hastalarda >75.000/mmJ) olana kadar

uygulanmamalıdır.

Ciddi nötropenisi olan (1 hafta ya da daha uzun bir süredir nötrofil sayısı <500/mnr’) ya da ciddi pcriferal nöropatisi olan hastaların sonraki kürlerinde doz %20 oranında azaltılmalıdır(Kaposi sarkoması olan hastalarda %25 oranında azaltılmalıdır).

Karaciğer Yetmezliği Olan Hastalar için Önerilen Doz için Kısa Ürün Bilgisi'ne bakınız.

TAKSEK’in 18 yaşın altındaki çocuklarda ve ergenlerde giivenliliği ve etkililiği kanıtlanmadığından kullanılması önerilmemektedir.