TACROLIN %0.03 pomad (30 gr) Nedir

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tacrolin nedir, Tacrolin ne için kullanılır, Tacrolin ne ilacı, Tacrolin neye yarar, Tacrolin ne işe yarar, Tacrolin neye iyi gelir, Tacrolin kullananlar, Tacrolin kullanımı, Tacrolin uygulama, Tacrolin etkileri, Tacrolin faydaları bilgilerini içerir.

2.TACROLIN nedir ve ne için kullanılır?

  • TACROLİN, beyaz ila açık san pomad şeklindedir. TACROLİN, vidalı beyaz polietilen kapaklı, alüminyum tüplerde sunulmaktadır. Kutu içerisinde 30 g’lık bir adet tüp bulunmaktadır.
  • TACROLİN’in etkin maddesi olan takrolimus monohidrat, bağışıklık düzenleyici bir ajandır.
  • TACROLİN %0.03 pomad, topikal kortikosteroidler (kortizonlu - iltihaplı ve diğer bazı durumlarda kullanılan - ilaçlar) gibi geleneksel tedavi yöntemlerine yeterince yanıt vermeyen veya bunlan tolere edemeyen erişkinlerdeki ve topikal kortikosteroidler (kortizonlu - iltihaplı ve diğer bazı durumlarda kullanılan - ilaçlar) gibi geleneksel tedavi yöntemlerine yeterince yanıt vermeyen çocuklardaki (2 yaş ve üzeri) orta ila şiddetli atopik dermatitin (egzema) tedavisinde kullanılır.

  • Tedavinin 6. haftasına kadar, orta ila şiddetli atopik dermatit (egzema) tamamen veya
  • hemen hemen tamamen temizlenirse ve eğer sık sık alevlenme yaşarsanız (örn. yılda 4 veya daha fazla) TACROLİN %0.03 pomadı haftada iki kez kullanarak, alevlenmenin yeniden oluşmasını önleyebilir ve alevlenmenin olmadığı zaman aralığını uzatabilirsiniz.

  • Atopik dermatit (egzema) durumlarında, derinin bağışıklık sisteminin aşırı reaksiyonu deri flamasyonuna (yangısına) neden olmaktadır (kaşıntı, kızarıklık, kuruma). TACROLİN anormal bağışıklık cevabını düzeltir ve deri yangısını ve kaşıntıyı dindirir.