SUNVEPRA 100 mg 56 kapsül Nedir

Bristol-Myers Squibb Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sunvepra nedir, Sunvepra ne için kullanılır, Sunvepra ne ilacı, Sunvepra neye yarar, Sunvepra ne işe yarar, Sunvepra neye iyi gelir, Sunvepra kullananlar, Sunvepra kullanımı, Sunvepra uygulama, Sunvepra etkileri, Sunvepra faydaları bilgilerini içerir.

2.SUNVEPRA nedir ve ne için kullanılır?

SUNVEPRA 100 mg kapsül, siyah “BMS” ve aşağıdaki satırda siyah “711” baskısı olan, berrak bir çözelti ile doldurulmuş opak, beyaz ila açık sarı, oval, yumuşak kapsüldür. SUNVEPRA 100 mg kapsül, 56 kapsüllük ambalajlarda sunulmaktadır.

SUNVEPRA, asunaprevir etken maddesinin ticari ismidir. Hepatit C virüsünün neden olduğu ve karaciğeri etkileyen bulaşıcı bir hastalık olan hepatit C enfeksiyonlu yetişkinlerin tedavisinde kullanılır.

Erişkinlerde kronik (uzun süre devam eden) hepatit C enfeksiyonunun tedavi edilmesi için SUNVEPRA’yı tek başına kullanmamalısınız. SUNVEPRA yalnızca diğer bir antiviral ilaç olan daklatasvir (DAKLİNZA) ile birlikte kullanılmalıdır. Bu iki ilaç, hepatit C virüsünün çoğalmasını ve yeni hücrelere bulaşmasını durdurarak etki eder. Bu şekilde vücudunuzdaki hepatit C virüsü miktarı azalır ve virüs zaman içinde kanınızdan temizlenir.

SUNVEPRA almayı bıraktıktan sonra doktorunuz kanınızı hepatit C açısından kontrol edecektir. Tedaviyi bitirmenizden en az 12 hafta sonra kanınızda hala hepatit C saptanmıyorsa, sizde kalıcı virolojik yanıt (KVY) adı verilen ve aynı zamanda virolojik kür olarak da bilinen durum söz konusu demektir.

Tedaviye başlamadan önce hepatit C virüsüne özgü değişiklikler saptanan hastalarda bu tedavi tercih edilmemelidir. Doktorunuz bu konuyu değerlendirecek ve size en uygun tedaviyi uyguluyor olacaktır.