SULZON 1 gr IM enjeksiyonluk toz içeren flakon Nedir

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sulzon nedir, Sulzon ne için kullanılır, Sulzon ne ilacı, Sulzon neye yarar, Sulzon ne işe yarar, Sulzon neye iyi gelir, Sulzon kullananlar, Sulzon kullanımı, Sulzon uygulama, Sulzon etkileri, Sulzon faydaları bilgilerini içerir.

2.SULZON nedir ve ne için kullanılır?

SULZON bir antibiyotiktir. Her flakon 1 gram sulbaktam (sulbaktam sodyum şeklinde) ve 1 gram sefoperazon (sefoperazon sodyum şeklinde) olmak üzere (1 + 1) toz halinde iki etkin madde içermektedir. Yardımcı madde içermez. Bir flakon ve 4.5 mİ enjeksiyonluk su ve 1 mİ %2’lik lidokain çözeltisi içeren iki çözücü ampulden oluşan ambalajlarda sunulmuştur.

Etkin maddelerden sefoperazon sodyum üçüncü kuşak sefalosporin adı verilen gruba dahil antibiyotik, sulbaktam sodyum ise bir penisilin türevidir.

SULZON belirli mikropların neden olduğu aşağıdaki iltihap oluşturan mikrobik hastalıkların (enfeksiyonların) tedavisinde kullanılır:

• Kadın iç üreme organlarının yer aldığı kemik çatının içindeki organların enfeksiyonu, rahim iç duvarında iltihap (endometrit), bel soğukluğu ve cinsel bölge enfeksiyonları.

Birlikte tedavi endikasyonu mevcut ise, SULZON diğer antibiyotiklerle beraber kullanılabilir.