STRONAS 2 G 56 efervesan tablet Nedir

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stronas nedir, Stronas ne için kullanılır, Stronas ne ilacı, Stronas neye yarar, Stronas ne işe yarar, Stronas neye iyi gelir, Stronas kullananlar, Stronas kullanımı, Stronas uygulama, Stronas etkileri, Stronas faydaları bilgilerini içerir.

2.STRONAS nedir ve ne için kullanılır?

STRONAS efervesan tablet (suda çözünen tablet) etkin madde olarak 2 g stronsiyum ranelat içerir. STRONAS, her biri 56 efervesan tabletten oluşan plastik tüp, plastik kapak ambalajlarda ambalajlanmaktadır.

  • STRONAS, menopoz sonrası oseteoporoz (kemik erimesi) tedavisinde omurga ve kalça kırıkları riskini azaltmada kullanılır.
  • STRONAS kemik hastalıklarını tedavi eden ilaç grubuna aittir. Kemik yıkımını azaltarak kemik oluşumunu hareketlendirir, böylece kırık riskini azaltır. Yeni oluşan kemik normal kalitededir.
  • Osteoporoz (kemik erimesi) hakkında:

    Vücudunuz devamlı olarak eski kemik dokularını tüketip yerine yeni dokular üretmektedir.
    Eğer osteoporozunuz (kemik erimesi hastalığınız) varsa vücudunuz ürettiğinden daha fazla kemik dokusu harcamaktadır. Böylece, yavaş yavaş kemik kaybı oluşur ve kemikleriniz daha ince ve kırılgan olur. Bu durum özellikle kadınlarda menopoz sonrası görülmektedir.

    Pek çok osteoporozlu insan herhangi bir semptom hissetmemektedir ve osteoporozlu olduklarından haberdar değillerdir. Ancak, osteoporozlu hastalarda, özellikle omurga, kalça ve el bileğinde kemik kırılma olasılığı yüksektir.