STRATTERA 18 mg 28 kapsül Nedir

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Strattera nedir, Strattera ne için kullanılır, Strattera ne ilacı, Strattera neye yarar, Strattera ne işe yarar, Strattera neye iyi gelir, Strattera kullananlar, Strattera kullanımı, Strattera uygulama, Strattera etkileri, Strattera faydaları bilgilerini içerir.

2.STRATTERA nedir ve ne için kullanılır?

STRATTERA kapsüller altın (kapak) ve opak beyaz (gövde) renkte olup, kapsül kapağında "Lilly 3238" ve gövdesinde "18 mg" siyah mürekkep baskı bulunur. Her kutuda 28 kapsül vardır.

STRATTERA beyinde noradrenalin miktarını artıran atomoksetin içerir. Bu madde, beyinde doğal olarak üretilen bir kimyasal olup, DEHB olan hastalarda dikkati artırır ve düşünmeden hareket etmeyi ve aşırı hareketliliği azaltır. Bu ilaç DEHB belirtilerini kontrol etmek için reçete edilmiştir. STRATTERA'nın bağımlılık yaptığı gösterilmemiştir.

STRATTERA, 6 yaş ve üzerindeki çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu'nun (DEHB) tedavisinde, ergenlik çağındakilerde ise psikolojik, eğitimsel ve sosyal önlemlerin dahil olduğu daha kapsamlı bir tedavi programının parçası olarak kullanılan ve uyarıcı olmayan bir ilaçtır.

STRATTERA kullanmaya başladıktan sonra belirtilerin tamamen düzelmesi birkaç haftayı alabilir.

Küçük yaşta tedaviye başlanan kişilerin yetişkin olduğunda da STRATTERA kullanmaya devam etmesi uygun olabilir. Uzman doktorunuz size bu konu hakkında tavsiyede bulunacaktır.