STALEVO 50/12.5/200 mg 100 film tablet Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Stalevo nedir, Stalevo ne için kullanılır, Stalevo ne ilacı, Stalevo neye yarar, Stalevo ne işe yarar, Stalevo neye iyi gelir, Stalevo kullananlar, Stalevo kullanımı, Stalevo uygulama, Stalevo etkileri, Stalevo faydaları bilgilerini içerir.

2.STALEVO nedir ve ne için kullanılır?

STALEVO 50/12.5/200 mg film kaplı tabletler kahverengiye ya da griye yakın kırmızı renkli, yuvarlak, konvex, bir yüzünde 'LCE 50' işareti olan tabletlerdir.

Bir STALEVO film kaplı tablette üç etkin madde bulunmaktadır. Her bir film kaplı tablet, etkin madde olarak, Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan levodopa ve levodopanın Parkinson hastalığını tedavi edici etkilerini artıran karbidopa ve entakapon içerir.

STALEVO, anti-Parkinson dopaminerjik ilaç olarak adlandırılan bir ilaç sınıfına dahildir. Doktorunuz STALEVO'yu size Parkinson hastalığınızı tedavi etmek amacıyla vermiş bulunmaktadır.

Parkinson hastalığı, sinir sisteminde meydana gelen bir bozukluktur. Bu hastalık, beyinde üretilen doğal bir madde olan dopaminin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Dopamin, beynin kas hareketlerini kontrol eden kısmında mesajları iletir. Dopamin çok az üretiliyorsa, hareketlerle ilgili sorunlar ortaya çıkar.

Levodopa, beyindeki dopamin düzeyini yükselterek etki gösterir.

STALEVO, Parkinson hastalığında normal günlük işlerin yerine getirilmesini zorlaştıran, el ve ayakların titremesi, vücut katılığı ve hareketlerdeki yavaşlama gibi belirtilerin hafifletilmesine yardımcı olur.

Bu durumun tedavisi için size başka ilaçlar da verilebilir.

Bu ilacın nasıl etki gösterdiği ya da size neden verildiği konusunda sorularınız varsa lütfen doktorunuza danışınız.