SPECTRACEF 200 mg 10 tablet { Mecom } Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Spectracef dozu, Spectracef dozaj, Spectracef doz aşımı, Spectracef uygulama, Spectracef kullanım şekli, Spectracef kullanımı, Spectracef kullanım süresi, Spectracef açmı tokmu, Spectracef nedir, Spectracef ne için kullanılır, Spectracef nasıl kullanılır, Spectracef faydaları, Spectracef etkileri, Spectracef günde kaç kez, Spectracef sabah mı akşam mı, Spectracef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji ve uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi: SPECTRACEF günde iki kez olacak şekilde yemeklerle birlikte alınmalıdır. Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde tedavi süresi genel olarak 5-7 gündür. • Beta-hemolitik streptokok enfeksiyonlarında, akut romatizmal ateş ve akut glomerulonefrit gelişmesini önlemek için tedavi süresi en az 10 gün olmalıdır. • Hafif ve orta şiddetteki pnömonide, günde 2 kez, 10-14 günlük tedavi gerekir. Ağır olgularda ise günlük doz iki katına çıkarılmalıdır. SPECTRACEF Dozaj ve Uygulama Erişkinler ve Adolesanlar (> 12 yaş) Enfeksiyon tipi Dozaj (12 saat ara ile) Süre (gün) Farenjit, tonsillit 200 mg 5-7 Sinüzit 200 mg 7-10 Kronik Bronşitin akut alevlenmesi 200 mg 5 Toplumdan Hafif ve orta şiddetli olgularda 200 mg 10-14 kazanılmış Ağır olgularda 400 mg 10-14 pnömoni Komplikasyonsuz deri ve yumuşak doku enfeksiyonları 200 mg 7-10 Uygulama şekli: Tablet yeterli miktarda sıvı ile oral yoldan alınmalıdır (örneğin, bir bardak su ile). Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği: • Hafif böbrek bozukluğu olan (KLkr: 50-80 mL/dak/1,73m ) hastalar için doz ayarlaması gerekmez. • Orta derecede böbrek bozukluğu olan hastalara (KLkr: 30-49 mL/dak/1,73 m ) günde iki kez 200 mg’dan fazlasının uygulanmaması, • Ağır böbrek bozukluğu olanlara günde 200 mg’dan (KLKR: < 30 ml/dak/1,73 m ) fazlasının uygulanmaması önerilir. Son dönem böbrek hastalığı olanlarda uygun doz belirlenmemiştir. Karaciğer yetmezliği: Hafif veya orta derecede karaciğer bozukluğu olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez (Child-Pugh Sınıf A ve B). Ağır karaciğer bozukluğu olan hastalarda (Child-Pugh Sınıf C), sefditorenin farmakokinetiği incelenmemiştir. Pediyatrik popülasyon: Sefditoren pivoksil tabletin 12 yaşın altındaki pediatrik hastalarda etkinlik ve güvenirliği saptanmamıştır. Geriyatrik popülasyon: Sefditoren pivoksil 200 mg alan yaşlı ve genç hastalar arasında, etkinlik ve güvenirlikte klinik olarak anlamlı farklılıklar gözlenmemiştir. Normal (yaşlarına göre) böbrek fonksiyonu olan geriatrik hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Bu ilacın önemli miktarda, böbrekten atıldığı bilinmektedir ve bu ilaca karşı toksik reaksiyon riski, böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda daha fazla olabilir. Yaşlı hastaların böbrek fonksiyonunda azalma olasılığı daha çok olduğundan, doz seçiminde dikkatli olunmalıdır ve böbrek fonksiyonunun izlenmesi yararlı olabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanda sefditoren pivoksilin doz aşımıyla ilgili bilgi yoktur. Ancak, diğer P-laktam antibiyotiklerle, doz aşımını takip eden advers etkiler bulantı, kusma, epigastrik rahatsızlık, diyare ve konvülsiyonlar olmuştur.

Hemodiyaliz, sefditorenin vücuttan uzaklaştırılmasına, özellikle böbrek fonksiyonu kısıtlı olanlarda yardımcı olabilir (4 saat hemodiyalizi takiben plazma konsantrasyonlarında %30 azalma).

Doz aşımı semptomatik olarak tedavi edilir ve gerektiğinde destekleyici önlemler alınır.

Belsoğukluğu, Chlamydia ve Frengi

Belsoğukluğu, bakterilerin sebep olduğu bir enfeksiyondur. Cinsel ilişki yoluyla bulaşır ve dölyatağı boynunda, idrar yollarında, anüste, makatta ve boğazda enfeksyona sebep olabilir.