BUSTESIN %0.5 SPINAL HEAVY enj.çöz. içeren 5x4 ml ampül/kutu Dozu
Vem Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Letop dozu, Letop dozaj, Letop doz aşımı, Letop uygulama, Letop kullanım şekli, Letop kullanımı, Letop kullanım süresi, Letop açmı tokmu, Letop nedir, Letop ne için kullanılır, Letop nasıl kullanılır, Letop faydaları, Letop etkileri, Letop günde kaç kez, Letop sabah mı akşam mı, Letop fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
BUSTESİN %0,5 SPİNAL HEAVY sadece bölgesel anestezi deneyimine sahip hekimlerce ya da onların gözetiminde kullanılmalıdır. Yeterli anestezi için mümkün olan en düşük doz kullanılmalıdır.
Aşağıdaki doz önerileri, ortalama bir erişkinde kullanılabilecek doz rehberi olarak kabul edilmeli, dozaj bireysel olarak hastaya göre ayarlanmalıdır.
Doz yaşlı hastalarda ve gebeliğin son evresindeki hastalarda azaltılmalıdır.
• Alt ekstremite, ürolojik ve perine cerrahisi. Hasta enjeksiyondan sonra ya da baygınlık hissetmesi durumunda 2-3 dakika kadar yatırılmalıdır.
** Alt batın ameliyatları (Sezaryen operasyonu dahil).
20 mg’ın üzerindeki bupivakainin spinal uygulanmasının etkileri araştırılmamıştır.
Uygulama şekli:
Spinal enjeksiyon ile uygulanır. Önerilen enjeksiyon bölgesi L3-L4 intervertebral boşluktur.
Spinal enjeksiyonlar sadece, lumbar ponksiyon ile subaraknoid alana girildiği kesinleştikten sonra yapılmalıdır (berrak serebrospinal sıvı spinal iğne ile sızar veya aspirasyonda görülür). Anestezinin başarısız olması durumunda ilacı uygulamak için yeni bir deneme, sadece daha az bir hacimle ve farklı bir düzeyde enjeksiyonla yapılmalıdır. Etkisizliğin bir nedeni ilacın intratekal alanda kötü dağılımı olabilir ve bu durumun üstesinden hastanın pozisyonu değiştirilerek gelinebilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Böbrek/karaciğer yetmezliği olan hastalarda BUSTESİN %0,5 SPİNAL HEAVY’nin güvenliliği ve etkililiği incelenmemiştir. İleri derecede karaciğer hastalığı, ileri derecede böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda özel dikkat gösterilmelidir.
Pediyatrik popülasyon:
Pediyatrik hastalarda BUSTESİN %0,5 SPİNAL HEAVY’nin güvenliliği ve etkililiği
incelenmemiştir.
Geriyatrik popülasyon:
Geriyatrik hastalarda BUSTESİN %0,5 SPİNAL HEAVY’nin güvenliliği ve etkililiği
Doz aşımı ve tedavisi
Akut sistemik toksisite
Bupivakain yüksek dozlarda, özellikle de intravasküler uygulanırsa, santral sinir sistemi ve kardiyovasküler sistemde akut toksik etkilere neden olabilir. Ancak spinal anestezide kullanılan doz düşüktür ve bu nedenle aşırı doz riski olası değildir. Bununla birlikte diğer lokal anestetiklerle eşzamanlı uygulandığı durumlarda toksik etkiler aditif olduğundan sistemik toksik etkiler meydana gelebilir.
Tedavi:
Total spinal blok durumlarında yeterli ventilasyon sağlanmalıdır (açık solunum yolları, oksijen, entübasyon ve gerekirse kontrollü ventilasyon). Hipotansiyon/bradikardi durumunda inotropik etkiye sahip bir vazopressör uygulanmalıdır.
Akut sistemik toksisite belirtileri görüldüğünde lokal anesteziğin uygulanmasına derhal son verilmelidir. İyi ventilasyon, oksijenasyon ve dolaşımı sağlamak için tedavi uygulanmalıdır.
Oksijen her zaman verilmeli ve gerekirse ventilasyon da ilave edilmelidir. Konvülsiyonlar diazepam ile tedavi edilir. Bradikardi atropin ile tedavi edilir. Dolaşım bozukluğu intravenöz olarak uygulanan sıvılar, dobutamin ve gerekirse epinefrin (başlangıçta 0.05 mikrogram/kg vücut ağırlığı/dakika, gerekirse her 10 dakikada bir 0.05 mikrogram/kg vücut ağırlığı/dakika artırılarak) ile tedavi edilmeli ve daha ileri derecedeki vakalarda hemodinamik takip yapılmalıdır. Efedrin de denenebilir. Dolaşım arresti durumunda birkaç saat boyunca resüsitasyon çabaları gösterilmelidir. Tüm asidoz durumları tedavi edilmelidir.
Bustesin ile ilgili diğer bilgiler
- Genel
- Bustesin Fiyat
- Bustesin Prospektüs
- Bustesin Kullananlar
- Bustesin Nedir
- Bustesin Kullanımı
- Bustesin Yan Etkileri
- Bustesin Etkileşimi
- Bustesin Gebelik
- Bustesin Saklanması
- Bustesin Muadili
- Bustesin Uyarılar
- Bustesin Endikasyon
- Bustesin Kontrendikasyon
- Bustesin İçeriği
- Dozu
- Bustesin Zararları
- Bustesin Formu
- Bustesin Farmakolojik Özellikler
- Bustesin Farmasötik Özellikler
- Bustesin Ruhsat Bilgileri