SONICAD 200 mcg inhilasyon için toz içeren 60 kapsül Nedir

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sonicad nedir, Sonicad ne için kullanılır, Sonicad ne ilacı, Sonicad neye yarar, Sonicad ne işe yarar, Sonicad neye iyi gelir, Sonicad kullananlar, Sonicad kullanımı, Sonicad uygulama, Sonicad etkileri, Sonicad faydaları bilgilerini içerir.

2.SONICAD nedir ve ne için kullanılır?

•    SONİCAD 200 mcg, 60 veya 120 inhaler kapsül içeren PVC/PVDC/Alü blister ambalajlarda bulunur ve 1 adet inhalasyon cihazı içerir.

•    SONİCAD etkin madde olarak 200 mcg siklesonid, yardımcı madde olarak laktoz içerir.

•    SONİCAD etki göstereceği yer olan akciğere, ağız yolundan nefes ile alınan, beyaz renkli bir inhalasyon tozudur. Her gün kullanılması gereken, koruyucu bir ilaçtır (kortikosteroid). Etkisini sadece akciğerde, nefes yolu ile alındıktan sonra göstermek üzere tasarlanmıştır.

•    Astımın tüm basamaklarında iltihabı gidermek, solunum yolunu genişletmek, belirtilerin kontrolünü sağlamak ve oral steroid ihtiyacını (solunum yolu hastalıklarının alevlenmesinde kullanılan ilaçlar) azaltmak amaçlı kullanılır.

KOAH’ta (Kronik obstrüktif [tıkayıcı] akciğer hastalığı) tek başına kullanılması önerilmez.

•    SONİCAD nefes darlığı gibi astım belirtilerini ve astım atağı geçirme ihtimalini azaltarak, daha rahat nefes almanızı sağlar. SONİCAD’in koruyucu etkisi zaman içinde gelişir. Bu nedenle kendinizi iyi hissetseniz bile, ilacı kullanmaya her gün devam etmelisiniz.