SOMATOSAN 3 mg IV 1 ampül Yan Etkileri

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Somatosan yan etkileri, Somatosan etkileri, Somatosan zararları, Somatosan belirtileri, Somatosan uyarılar, Somatosan önlemler, Somatosan kilo aldırırmı, Somatosan zayıflatırmı, Somatosan zehirlenmesi, Somatosan cinsellik, Somatosan sorunlar, Somatosan uykusuzluk, Somatosan bağımlılık, Somatosan bırakma bilgilerini içerir.

Terapi başladıktan sonra kan glukozunda azalma tespit edilebilir. İnsülin ile tedavi gören diyabetik hastalara eğer eşit dozda insülin sürekli olarak uygulanıyorsa, hipoglisemi ile karşı karşıya kalabilirler. Kan glukozundaki bu azalma inatçı olmayıp,insülin salgılanmasının azalması nedeni ile 2-3 saat sonra hiperglisemiye dönüşebilir. Bu nedenlerden dolayı, hastanın kan glukoz düzeyleri 3-4 saat aralıklarla kontrol edilmelidir. Karbonhidratlı gıdalar Somatostatin ile aynı anda kesinlikle alınmamalıdır. Eğer gerekiyorsa az dozda insülin uygulanabilir.

250 mcg Somatostatin’in süratli intravenöz enjeksiyonundan sonra bulantı ve ateş gözlenmiştir. Bu durum intravenöz enjeksiyonunun yavaş yapılması ile önlenebilir. (>1 dakika).

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ