SITELA 10 mg 28 film tablet Kullanımı

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.SITELA nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

SİTELA’yı her zaman doktorunuzun söylediği şekilde kullanınız. Eğer emin değilseniz

doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Depresyon

Normal olarak önerilen SİTELA dozu günde bir defa alınan 10 mg’dır. Doktorunuz tarafından doz günde maksimum 20 mg’a çıkartılabilir.

Panik bozukluk

Günde 10 mg’lık doza geçilmeden önce, ilk hafta boyunca SİTELA’nın günde 5 mg’lık başlangıç dozu uygulanmalıdır. Daha sonra doktorunuz tarafından doz günde maksimum 20 mg’a çıkartılabilir.

Sosyal anksiyete bozukluğu

Normal olarak önerilen SİTELA dozu günde bir defa alınan 10 mg’dır. Doktorunuz, sizin ilaca vereceğiniz cevaba göre, dozu günde 5 mg’a düşürebilir veya maksimum 20 mg’a çıkartabilir.

Yaygın anksiyete bozukluğu

Normal olarak önerilen SİTELA dozu günde bir defa alınan 10 mg’dır. Doktorunuz tarafından doz günde maksimum 20 mg’a çıkartılabilir.

Obsesif Kompülsif bozukluk

Normal olarak önerilen SİTELA dozu günde bir defa alınan 10 mg’dır. Doktorunuz tarafından doz günde maksimum 20 mg’a çıkartılabilir.

Tedavi süresi

Kendinizi daha iyi hissetmeye başlamanız birkaç hafta alabilir. Durumunuzda herhangi bir gelişme hissetmeye başlamanız zaman alsa da SİTELA’yı kullanmaya devam ediniz. Doktorunuzla konuşmadan ilacınızın dozunu değiştirmeyiniz.

Doktorunuz önerdiği surece SİTELA kullanmaya devam ediniz. Eğer tedavinizi çok çabuk durdurursanız, belirtileriniz geri gelebilir. Tedavinizin kendinizi iyi hissettikten en az 6 ay sonrasına kadar devam etmesi önerilir.

Uygulama yolu ve metodu

SİTELA’yı yemekle birlikte veya aç karnına alabilirsiniz. Tabletleri bütün olarak bir bardak su ile ağızdan alınız, çiğnemeyiniz.

Eğer gerekliyse, tabletleri çentikli bölgeden kırarak kullanabilirsiniz.

Çocuklarda kullanımı

SİTELA, normalde çocuklara ve adolesanlara verilmemelidir. Daha fazla bilgi için lütfen “Bölüm 2. SİTELA’yı Kullanmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler” bölümüne bakınız.

Yaşlılarda kullanımı

Normal olarak önerilen SİTELA başlangıç dozu günde bir defa alınan 5 mg’dır.

Özel kullamm durumları:

Böbrek yetmezliği:

Hafif ve orta dereceli böbrek fonksiyonu bozukluğu olanlarda doz ayarlaması gerekmez. Böbrek fonksiyonu ciddi olarak azalmış hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğerinizde bir sorun varsa doktorunuz tedaviye ilk iki hafta için başlangıç dozu olarak 5 mg ile başlayıp dozu günde 10 mg’a yükseltebilir.

Eğer SİTELA ’ nın etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla SITELA kullanırsanız

SİTELA ’ dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Herhangi bir rahatsızlık belirtisi hissetmeseniz de bunu mutlaka yapınız. Aşırı dozun bazı belirtileri; sersemlik, titreme, huzursuzluk, konvülsiyon, koma, bulantı, kusma, kalp ritminde değişiklik, kan basıncının azalması ve vücut sıvı/tuz dengesinde değişimdir.

Doktor veya hastaneye giderken ilaç kutusunu yanınıza alınız.

SITELA'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulmuş dozları telafi etmek için çift doz almayınız. Bir dozu almayı unutursanız ve yatmadan önce hatırlarsanız ilacınızı derhal alınız. Ertesi gün her zamanki gibi devam ediniz. Geceleyin veya ertesi gün hatırlarsanız unutulmuş dozu atlayınız ve her zamanki gibi devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

SİTELA ile tedavi sonlandırddığında oluşabilecek etkiler:

Doktorunuz söyleyene kadar SİTELA kullanımını durdurmayınız. Tedaviniz tamamlandıktan sonra, SİTELA’yı birkaç haftalık sürede, dozu dereceli olarak azaltarak bırakmanız tavsiye edilir.

Yaşlılarda kullanımı

Çekilme belirtileri: Sersemlik hissi, iğne batması hissi, yanma hissi, (daha az yaygın) elektrik şoku hissi (baş dahil), uyku bozukluklan (kabuslar, uyuma zorluğu), endişeli hissetme, baş ağrısı, bulantı, terleme (gece terlemeleri dahil), huzursuz hissetme, titreme, şaşırma hissi, duygusal ve aşın duyarlı hissetme, ishal, görme bozuklukları, kalp atışlarında hızlanma.