SISTRAL 1 ml 6 ampül Dozu

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sistral dozu, Sistral dozaj, Sistral doz aşımı, Sistral uygulama, Sistral kullanım şekli, Sistral kullanımı, Sistral kullanım süresi, Sistral açmı tokmu, Sistral nedir, Sistral ne için kullanılır, Sistral nasıl kullanılır, Sistral faydaları, Sistral etkileri, Sistral günde kaç kez, Sistral sabah mı akşam mı, Sistral fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji, uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinlerde; günde 2-3 kez 1 mL IM, ağır vakalarda yavaş yavaş 1 mL/dak. uygulanması şartıyla IV enjekte edilebilir.

Uygulama şekli:

IM veya IV olarak (1mL/dak. yavaş şekilde) kullanılır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

2 yaşına kadar olan çocuklarda; erişkin dozunun 1/4’ü, 2-5 yaş arası çocuklarda; erişkin dozunun 1/3’ü,

5-10 yaş arası çocuklarda; erişkin dozunun 1/2’si kullanılmalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

SİSTRAL ile doz aşımı olasılığı beklenilmemektedir. Buna rağmen klorfenoksaminin yüksek dozlarda uygulanması halinde yetişkinlerde uyku hali, baş dönmesi, ağız kuruluğu, baş ağrısı, idrar tutamama ve konsantre olma güçlüğü beklenebilir. Ağır zehirlenmelerde pupilla genişlemesi, görme bozuklukları, taşikardi, hipotoni ve ateş meydana gelebilir. Tedavi edilmeyen antihistaminik zehirlenmeleri sonuçta koma, dolaşım bozukluğu ve solunum felcine kadar gidebilir.

Özel bir antidotu yoktur. Semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Solunum felçlerinde entübasyon ve suni solunumla oksijen, arter basıncı düşmelerinde (hipotansiyonda) damla halinde adrenerjik maddelerin infüzyonu; merkezi sinir sistemi semptomları ve kramp hallerinde İV yolla benzodiazepin, supraventriküler taşikardide İV olarak beta-reseptör bloke edici ilaçlar verilir.