SIRDALUD 2 mg 30 tablet Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sirdalud dozu, Sirdalud dozaj, Sirdalud doz aşımı, Sirdalud uygulama, Sirdalud kullanım şekli, Sirdalud kullanımı, Sirdalud kullanım süresi, Sirdalud açmı tokmu, Sirdalud nedir, Sirdalud ne için kullanılır, Sirdalud nasıl kullanılır, Sirdalud faydaları, Sirdalud etkileri, Sirdalud günde kaç kez, Sirdalud sabah mı akşam mı, Sirdalud fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Genel

SIRDALUD® dar bir terapötik indekse ve tizanidin plazma konsantrasyonları açısından hastalar arası yüksek bir değişkenliğe sahiptir; bu durum hasta gereksinimlerinin karşılanması için doz ayarlamasını önemli hale getirmektedir.

Günde üç kere 2 mg düşük başlangıç dozu advers etkiler açısından riski en aza indirebilir. Doz bireysel hasta gereksinimlerine uygun olarak dikkatli bir şekilde arttırılmalıdır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

- Ağrılı kas spazmlarının tedavisinde normal doz günde 3 kere 2-4 mg tablet. Ciddi vakalarda gece yatmadan önce 2-4 mg’lık ilave bir doz alınabilir.

- Nörolojik bozukluklara bağlı spastisitede: Başlangıçta günlük doz, 3 defada alınacak toplam 6 mg’ı geçmemelidir. Bu doz giderek her yarım haftada veya her haftada 2-4 mg artırılabilir. Tedavide optimum terapötik yanıt, genellikle eşit aralıklarla 3 veya 4 defada alınan günlük toplam 12-24 mg arasındaki dozla erişilir. Günlük doz 36 mg’ı geçmemelidir.

Uygulama şekli: Oral yoldan kullanılır.

Özel Popülasyonlara İlişkin Ek Bilgiler

Böbrek yetmezliğ
i olan hastalar

Karaciğ
er yetmezli
ğ
i olan hastalar

SIRDALUD orta şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalı ve uygulanacak herhangi bir tedavi en düşük dozda başlatılmalıdır. Bundan sonra dozaj artışları dikkatli bir şekilde ve hasta tolerabilitesine uygun olarak yapılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon

18 yaşın altındaki hastalarda deneyim sınırlı olduğundan SIRDALUD’un bu hasta popülasyonunda uygulanması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon

Yaşlılarda SIRDALUD uygulaması ile ilgili deneyim sınırlıdır. Bu nedenle tedavinin en düşük dozda başlatılması önerilmektedir ve artışlar tolerabilite ve etkililiğe göre küçük adımlarla yapılmalıdır.

Tedavinin bırakılması

Doz aşımı ve tedavisi

400 mg SIRDALUD alan bir hasta da dahil aşın dozda SIRDALUD alımının bildirildiği tüm hastalarda, iyileşmede bir zorlukla karşılaşılmamıştır.

Semptomlar: Bulantı, kusma, hipotansiyon, QT uzaması, baş dönmesi, uyuklama hali, miyozis, huzursuzluk, solunum güçlüğü, koma

Tedavi: Yüksek dozda aktif kömürün tekrarlanan uygulamaları ile ilacın eliminasyonu önerilir. Zorlu diürezin SIRDALUD eliminasyonunu hızlandırması beklenir. Ek tedavi semptomatik olmalıdır.