SINORETIK FORT 30 tablet Nedir

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sinoretik Fort nedir, Sinoretik Fort ne için kullanılır, Sinoretik Fort ne ilacı, Sinoretik Fort neye yarar, Sinoretik Fort ne işe yarar, Sinoretik Fort neye iyi gelir, Sinoretik Fort kullananlar, Sinoretik Fort kullanımı, Sinoretik Fort uygulama, Sinoretik Fort etkileri, Sinoretik Fort faydaları bilgilerini içerir.

2.SINORETIK FORT nedir ve ne için kullanılır?

SİNORETİK FORT iki etkin madde içerir: lisinopril ve hidroklorotiyazid. Bu maddelerin her ikisi de kan basıncını düşürür, ancak bunu farklı mekanizmalar aracılığıyla yaparlar. Hidroklorotiyazid bir idrar söktürücüdür.

İdrar söktürücüler böbreklere etki ederek kandaki suyun idrara geçmesini sağlarlar. Lisinopril ADE inhibitörleri (anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri) denilen bir ilaç sınıfında yer alır. Lisinopril kan damarlarınızı genişleterek kan basıncınızın düşmesine yardımcı olur. Böylece kalbinizin vücudun tüm kısımlarına kan pompalamasını kolaylaştırır.

Doktorunuz kan basıncınız çok yüksek olduğu için (hipertansiyon) size SİNORETİK FORT’u önermektedir.

SİNORETİK FORT, beyaz renkli, yuvarlak, bir yüzü çentikli tabletler halinde 30 tablet içeren ambalajlarda bulunmaktadır.