SIMVAKOL 40 mg 28 film tablet Dozu

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Simvakol dozu, Simvakol dozaj, Simvakol doz aşımı, Simvakol uygulama, Simvakol kullanım şekli, Simvakol kullanımı, Simvakol kullanım süresi, Simvakol açmı tokmu, Simvakol nedir, Simvakol ne için kullanılır, Simvakol nasıl kullanılır, Simvakol faydaları, Simvakol etkileri, Simvakol günde kaç kez, Simvakol sabah mı akşam mı, Simvakol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloj i/uygulama sıklığı ve süresi:

Doz aralığı akşamlan tekli doz şeklinde oral yolla verilen 5-80 mg/gün’dür. Gerekirse, dozaj ayarlamalan en az 4 haftalık aralıklarla yapılarak tek doz şeklinde akşamlan verilen maksimum günlük 80 mg doza ulaşılmalıdır. 80 mg dozu sadece ciddi hiperkolesterolemisi olup kardiyovasküler komplikasyonlar için yüksek risk taşıyan ve daha düşük dozlar ile tedavi hedeflerine ulaşamamış hastalarda tedavi yararlan potansiyel risklerden fazla olduğu zaman tavsiye edilir (bkz. bölüm 4.4 ve 5.1).

Hiperkolesterolemi

Hasta standart bir kolesterol düşürücü diyete başlatılmalı ve SİMVAKOL tedavisi sırasında bu diyete devam etmelidir. Klasik başlangıç dozu akşamları tek doz şeklinde verilen günde 10-20 mg’dir. LDL-Kole sterolde (LDL-C) büyük bir düşüşe ihtiyaç duyan hastalar (%45’den fazla) akşamları tek doz şeklinde verilen günde 20-40 mg ile tedaviye başlayabilir. Gerekirse, doz ayarlamaları yukanda belirtilen şekilde yapılmalıdır.

Homozieot ailesel hiperkolesterolemi

Kontrollü bir klinik çalışmanın sonuçlarına göre, tavsiye edilen doz, akşamlan 40 mg/gün ya da 3 doza bölünen 20 mg, 20 mg ve akşam 40 mg’lik doz olmak üzere 80 mg/gün SİMVAKOL’dur.

SİMVAKOL bu hastalarda, lipid-düşürücü diğer tedavilere (örneğin, LDL aferezi) ek olarak ya da bu tür tedavilerin uygun olmadığı durumlarda kullanılmalıdır.

Kardiyovasküler koruma

Koroner kaip hastalığı (KKH) (hiperlipidemİnin eşlik ettiği veya etmediği KKH) için yüksek risk taşıyan hastalarda klasik doz akşamları tek doz şeklinde verilen günde 20-40 mg’dir. İlaç tedavisine diyet ve egzersizle eş zamanlı başlanabilir. Gerekirse, dozaj ayarlamaları yukanda belirtilen şekilde yapılmalıdır.

Eşzamanlı tedaviler

SİMVAKOL tek başına veya safra asidi sekestranları ile birlikte kullanılabilir. Doz safra asidi sekestranı uygulanmadan en az 2 saat önce veya en az 4 saat sonra alınmalıdır.

SİMVAKOL ile birlikte siklosporin, danazol, gemfibrozil veya diğer fıbratlan (fenofibrat hariç) alan hastalarda, SİMVAKOL’ün dozu günde 10 mg’yi aşmamalıdır. SİMVAKOL ile birlikte amiodaron veya verapamil alan hastalarda, SİMVAKOL’ün dozu günde 20 mg’yi aşmamalıdır. SİMVAKOL ile birlikte diltiazem veya amlodipin alan hastalarda SİMVAKOL’ün dozu günde 40 mg’ı aşmamalıdır (bkz. bölüm 4.4 ve 4.5.).

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir.

SİMVAKOL, yemeklerle birlikte veya öğünler arasında, bütün olarak yeterli miktar su ile yutularak alınmalıdır.

Öze) popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

Orta şiddetteki böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlamasına ihtiyaç yoktur. Şiddetli böbrek yetmezliği (kreatinin klerensi <30 ml/dak.) olan hastalara günde 10 mg’yi aşan dozların verilmesi dikkatle değerlendirilmeli ve gerekiyorsa, dikkatle verilmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

Heterozigot ailesel hiperkolesterolemisi olan 10-17 yaş arası çocuklarda ve adolesanlarda (erkekler: Tanner evresi II ve üzeri ve kızlar: menarştan sonra en az bir yıl geçmiş) tavsiye edilen klasik başlangıç dozu günde bir kez akşamları verilen 10 mg’dir. Çocuklar ve adolesanlara, simvastatin tedavisine başlamadan önce standart bir kolesterol düşürücü tedavi uygulanmalı ve simvastatin tedavisi süresince bu diyete devam edilmelidir.

Tavsiye edilen doz aralığı günde 10-40 mg’dir; tavsiye edilen en yüksek doz günde 40 mg’dir. Dozlar, pediyatrik tedavi kılavuzlarında yer alan tedavi hedefine göre bireyselleştirilmelidir (bkz. bölüm 4.4 ve 5.1). Doz ayarlamaları 4 hafta veya daha uzun aralıklarla yapılmalıdır.

Simvastatin, 10 yaşından küçük hastalarda ya da menarş öncesi kız çocuklarda incelenmemiştir. Bu nedenle, çocuklarda simvastatin kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Bugüne kadar simvastatin ile birkaç doz aşımı vakası bildirilmiştir; alman maksimum doz 3.6 g’dır. Tüm hastalar, sekel olmaksızın iyileşmiştir. Doz aşımının tedavisine ilişkin hiçbir spesifik bilgi yoktur. Aşırı doz durumunda semptomatik ve destekleyici tedavi

uygulanmalıdır.