SIBELIUM 5 mg 50 tablet Uyarılar

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sibelium uyarılar, Sibelium zararları, Sibelium önlemler, Sibelium riskler, Sibelium yan etkisi, Sibelium alerji, Sibelium alkol, Sibelium hamileler, Sibelium emzirme, Sibelium araç kullanımı, Sibelium fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bu tedavi, özellikle yaşlılar gibi eğilimi olan kişilerde ekstrapiramidal ve depresif belirtilere ve parkinsonizme neden olabilir. Bu nedenle, bu tür hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Önerilen doz aşılmamalıdır. Hastalar, özellikle idame tedavisi sırasında düzenli aralıklarla görülerek ekstrapiramidal ya da depresif semptomların erken tanısı konulmalı ve gerekirsetedavi kesilmelidir.

Bu ilaçla kronik tedavi sırasında depresyon riski, anamnezinde depresyon bulunan kadın hastalarda özellikle yüksek olabilir.

Önerilenden yüksek dozlarda, yan etkilerin görülme sıklığında bir artışla seyreden birikim oluşabilir.

Seyrek olarak SIBELIUM tedavisi sırasında halsizliğin giderek arttığı bildirilmiştir. Böyle bir durumda tedavi kesilmelidir; tedaviye daha düşük bir dozla yeniden başlamak mümkündür.

SIBELIUM her bir tablette yardımcı madde olarak laktoz monohidrat içerir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glukoz-galaktoz mal absorpsiyon problemiolan hastalar bu ilacı kullanmamalıdırlar.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Özellikle tedavinin başında uyku hali görülebileceğinden araç veya makine kullanırken dikkatli olunmalıdır.