SIBELIUM 5 mg 50 tablet Dozu

Johnson and Johnson Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sibelium dozu, Sibelium dozaj, Sibelium doz aşımı, Sibelium uygulama, Sibelium kullanım şekli, Sibelium kullanımı, Sibelium kullanım süresi, Sibelium açmı tokmu, Sibelium nedir, Sibelium ne için kullanılır, Sibelium nasıl kullanılır, Sibelium faydaları, Sibelium etkileri, Sibelium günde kaç kez, Sibelium sabah mı akşam mı, Sibelium fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yalnızca erişkinlerde kullanılır.

Başlangıç dozu:

Tedaviye 65 yaşın altındaki hastalarda günde 10 mg (yatmadan önce), 65 yaşın üzerindeki hastalarda günde 5 mg (yatmadan önce) ile başlanır.

Eğer tedavi sırasında depresif, ekstrapiramidal belirtiler ya da tahammül edilemeyecek yan etkiler gözlenirse, tedavi kesilmelidir (bkz. Bölüm 4.4 ve 4.8).

Eğer tedaviye başladıktan 2 ay sonra belirgin bir düzelme gözlenmediyse, hasta tedaviye yanıtsız kabul edilmeli ve tedavi kesilmelidir.

İdame tedavisi:

Hasta başlangıç tedavisine tatmin edici bir yanıt vermiş ve idame tedavisine gereksinim duyuluyorsa, günlük olarak aynı dozlarla devam edilebilir; ancak idame tedavisi sırasındahaftada iki ardışık gün (örneğin Cumartesi ve Pazar) ilaç uygulanmamalıdır.

Profılaktik tedavi faydalı ve iyi tolere edilse bile 6 ay sonra kesilmeli ve ancak hastada nüks görülürse yeniden başlanmalıdır.

Uygulama şekli:

SIBELIUM ağız yoluyla bir miktar suyla yutularak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Karaciğer/Böbrek yetmezliği:

Karaciğer/böbrek yetmezliğinde kullanımı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Pediatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriatrik popülasyon:

65 yaşından yaşlılarda, günde 1 tablet kullanılır.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı semptomları