PHYSIOTENS 0.4 mg 28 film tablet Dozu

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pegintron Pen dozu, Pegintron Pen dozaj, Pegintron Pen doz aşımı, Pegintron Pen uygulama, Pegintron Pen kullanım şekli, Pegintron Pen kullanımı, Pegintron Pen kullanım süresi, Pegintron Pen açmı tokmu, Pegintron Pen nedir, Pegintron Pen ne için kullanılır, Pegintron Pen nasıl kullanılır, Pegintron Pen faydaları, Pegintron Pen etkileri, Pegintron Pen günde kaç kez, Pegintron Pen sabah mı akşam mı, Pegintron Pen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde önerilen PHYSİOTENS başlangıç dozu, günde 0.2 mg moksonidin içeren 1 film kaplı tablettir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Moksonidin’in standart başlangıç dozu günde 0.2 mg’dır. Günlük maksimum doz 0.6 mg’dır ve iki bölünmüş doz şeklinde uygulanır. Uygulanabilecek maksimum tek doz, 0.4 mg’dır. Günlük dozdaki ayarlamalar hastanın vereceği cevaba göre ayarlanmalıdır.

Uygulama şekli:

Ağızdan kullanım içindir.

Moksonidin yemekle birlikte veya aç karnına uygulanabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği: Hemodiyaliz hastalarında ve ağır veya orta dereceli renal yetmezliği olan hastalarda başlangıç dozu, günlük 0.2 mg’dır.
Gerekirse ve doza karşı iyi bir tolerans sağlanırsa günlük doz 0.4 mg’a çıkartılabilir.

Hemodiyaliz tedavisi gören hastalar için başlangıç dozu günlük 0.2 mg’dır.
Gerekirse ve iyi bir tolerans sağlanırsa günlük doz 0.4 mg’a çıkartılabilir.

Pediyatrik popülasyon: Güvenlik ve etkinlik verilerindeki eksikliklerden dolayı moksonidin’in çocuklarda ve 18 yaşın altındaki ergenlerde kullanımı önerilmez.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı semptomları

Rapor edilen bazı doz aşımı vakalarda, akut olarak uygulanan 19.6 mg dozun ölüme neden olmadığı gözlenmiştir. Bildirilen semptom ve bulgular arasında, baş ağrısı, sedasyon, uyku hali, düşük tansiyon, baş dönmesi, asteni, bradikardi, ağız kuruluğu,

kusma, yorgunluk ve karnın üst bölgesinde ağrı bulunmaktadır.

Şiddetli doz aşımı durumunda özellikle bilinç bozukluklarının ve solunum depresyonunun yakından izlenmesi önerilir.

Ayrıca, hayvanlar üzerinde yapılan bazı yüksek doz çalışmaları sonucunda, geçici hipertansiyon, taşikardi ve hiperglisemi görülmüştür.

Doz Aşımı Tedavisi

Spesifik bir antidot bilinmemektedir. Hipotansiyon durumunda sıvı ve dopamin uygulamasını içeren dolaşım desteği tedavisi gerekebilir. Bradikardi etkilerini ortadan kaldırmak için atropin kullanılabilir. a-Reseptör antagonistleri, Moksonidin doz aşımı durumunda ortaya çıkan paradoksal hipertansif etkileri azaltabilir veya ortadan kaldırabilir.