SERUM FIZYOLOJIK %0.9 2 ml 10 ampül Nedir

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Serum Fizyolojik nedir, Serum Fizyolojik ne için kullanılır, Serum Fizyolojik ne ilacı, Serum Fizyolojik neye yarar, Serum Fizyolojik ne işe yarar, Serum Fizyolojik neye iyi gelir, Serum Fizyolojik kullananlar, Serum Fizyolojik kullanımı, Serum Fizyolojik uygulama, Serum Fizyolojik etkileri, Serum Fizyolojik faydaları bilgilerini içerir.

2.SERUM FIZYOLOJIK nedir ve ne için kullanılır?

  • SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9, diğer katı formdaki ilaçların çözünmesinde ve sıvı formların seyreltilmesinde kullanılan bir elektrolit çözeltisidir.
  • • SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9, 2 ml’lik şeffaf, cam ampul içerisinde ambalajlanmıştır. 10 ve 25 ampul içeren kutularda ambalajlanmıştır.

  • SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK% 0.9, katı antibiyotik ilaçların, mikroorganizmalardan arındırılmış, ateş oluşturan madde içermeyen ve vücut sıvısına eşdeğer enjeksiyon çözeltilerini hazırlamak için çözücü olarak, gerektiğinde kan sıvısının yedeği olarak doğrudan doğruya enjeksiyon için, hücre-dışı sıvının belli başlı yapıtaşlarından olan sodyum ve klorür iyonları içerdiğinden, bu iyonların kaybını karşılamak bakımından ishal, kusma ve vücuttan mineral kaybı olanlarda kullanılır.