SERUM FIZYOLOJIK %0.9 10 ml 10 ampül Dozu

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Serum Fizyolojik dozu, Serum Fizyolojik dozaj, Serum Fizyolojik doz aşımı, Serum Fizyolojik uygulama, Serum Fizyolojik kullanım şekli, Serum Fizyolojik kullanımı, Serum Fizyolojik kullanım süresi, Serum Fizyolojik açmı tokmu, Serum Fizyolojik nedir, Serum Fizyolojik ne için kullanılır, Serum Fizyolojik nasıl kullanılır, Serum Fizyolojik faydaları, Serum Fizyolojik etkileri, Serum Fizyolojik günde kaç kez, Serum Fizyolojik sabah mı akşam mı, Serum Fizyolojik fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Sadece berrak ve partikül içermeyen ampuller kullanılmalıdır.

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Antibiyotikleri çözmek için preparatın türüne göre yeterli ölçüde kullanılır.

Hücre-dışı sıvı ihtiyacı için plazma yedeği olarak kullanılırken günlük doz ihtiyaca göre düzenlenir ve genellikle 500 ila 1000 ml’yi geçmez.

Uygulama şekli:

SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK %0.9 intravenöz olarak uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliği gibi vücutta tuz birikmesi eğilimi görülen olaylarda dikkatle kullanılmalı, aşırısından kaçınılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklara enjeksiyon dikkatlice verilmelidir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Fazla miktarda uygulanması hipernatremiye neden olur ve fazla miktarda klorür varlığı da bikarbonat etkisini azalttığı gibi asitliği de arttırır. Renal atılımı bozuk kişilerde aşırı ya da hızlı infüzyon şeklinde uygulama ödeme yol açabilen su ve sodyum yüklemesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda diyaliz gerekebilir.

Enjeksiyon sırasında herhangi bir yan etki oluşursa infüzyona son verip semptom ve belirtilere karşı destekleyici tedavi uygulanmalıdır.