SEREVENT inhaler 25 mcg 120 doz Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Serevent dozu, Serevent dozaj, Serevent doz aşımı, Serevent uygulama, Serevent kullanım şekli, Serevent kullanımı, Serevent kullanım süresi, Serevent açmı tokmu, Serevent nedir, Serevent ne için kullanılır, Serevent nasıl kullanılır, Serevent faydaları, Serevent etkileri, Serevent günde kaç kez, Serevent sabah mı akşam mı, Serevent fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Astıma bağlı reversibl hava yolu tıkanıklığı, KOAH ve kronik bronşit tedavisinde tam terapötik fayda sağlamak için SEREVENT’in düzenli olarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Astım hastalannda, etkili bronkodilatasyon (FEVı’de %15’ten fazla düzelme) 10 - 20 dakika içinde başlar. Tam fayda ilacın ilk birkaç dozunu takiben ortaya çıkar. SEREVENT’in bronkodilatör etkisi 12 saat boyunca devam eder. Bu özellikle astım, KOAH ve kronik bronşitin noktümal belirtilerinin tedavisinde ve egzersize bağlı astımın kontrolünde yararlıdır.

Hastalar semptomlarının tedavisi için ilave SEREVENT dozlan almamaları, fakat kısa-etkili inhale bir beta-2 agonisti almaları hususunda uyanlmalıdır.

Bu sınıf ilaçlann aşırı dozu ile ilişkili yan etkiler meydana gelebileceğinden doz ve uygulama sıklığı sadece doktor tavsiyesi üzerinde arttırılmalıdır.

Reçete edilen her dozun en az 2 inhalasyonla verilmesi amaçlanmıştır.

Basınçlı ölçülü dozlu inhaleri kullanmakta koordinasyon güçlüğü gösteren hastalar SEREVENT İnhaler’i ara hazne (Volumatic spacer) ile birlikte kullanabilir.

Astım

Yetişkinler ve 12 yaş ve üzeri adolesanlar

Günde 2 defa 2 inhalasyon (2 x 25 mikrogram salmeterol).

Daha şiddetli hava yolu tıkanması olan astım hastalarında günde 2 defa 4 inhalasyona (4 x 25 mikrogram salmeterol) kadar olan dozlar yararlı olabilir.

4 yaş üzeri çocuklar:

Günde 2 defa 2 inhalasyon (2 x 25 mikrogram salmeterol).

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH)

Yetişkinler: Günde 2 defa 2 inhalasyon (2 x 25 mikrogram salmeterol).

Uygulama şekli:

SEREVENT İnhaler sadece inhalasyon yoluyla uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Doz modifikasyonu gerekli değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Doz modifikasyonu gerekli değildir.

Pediatrik popülasyon:

4 yaşından küçük çocuklarda salmeterol kullanımı ile ilgili yeterli bilgi yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar ve belirtiler:

Salmeterolün aşırı dozajında beklenen semptomlar ve belirtiler tremor, başağnsı ve taşikardi, sistolik kan basıncında artış ve hipokalemiyi içeren tipik aşırı beta-adrenerjik stimulasyondur.

Tedavisi:

Salmeterol inhaler aşırı dozajında tercih edilen antidot kardiyoseçici bir beta-bloker ilaçtır. Kardiyoseçici beta-bloker ilaçlar bronkospazm hikayesi olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Ayrıca, hipokalemi meydana gelebilir ve bundan dolayı serum potasyum seviyesi izlenmelidir. Potasyum takviyesi düşünülmelidir.