SEQUA 150 mg 30 film tablet Nedir

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sequa nedir, Sequa ne için kullanılır, Sequa ne ilacı, Sequa neye yarar, Sequa ne işe yarar, Sequa neye iyi gelir, Sequa kullananlar, Sequa kullanımı, Sequa uygulama, Sequa etkileri, Sequa faydaları bilgilerini içerir.

2.SEQUA nedir ve ne için kullanılır?

•    SEQUA 150 mg film kaplı tablet soluk sarı, yuvarlak, her iki yüzeyi de düz, bikonveks film kaplı tabletler şeklindedir. SEQUA, 30, 60 ve 90 film kaplı tablet halinde kullanıma sunulmuştur.

•    SEQUA, etkin maddesi ketiapin olan antipsikotikler olarak adlandırılan bir çeşit ruhsal bozukluk durumunda kullanılan ilaç grubuna dahildir.

SEQUA,

  • Halüsinasyonlar (örneğin gerçek olmayan seslerin duyulması), tuhaf ve korkutucu düşünceler, davranış değişiklikleri, kendini yalnız hissetme ve aklı karışık olmak gibi zihin bozukluklarında; yetişkinlerde ve adolesanlarda (13-17 yaş),
  • İçinde bulundukları ruh halinden dolayı kendilerini oldukça "uyarılmış" veya heyecanlı hisseden, normalden daha az uyuyan, daha konuşkan, hızla akan düşünce ve fikirlere sahip, normalden daha gergin hisseden kişilerin (bipolar bozukluk olarak adlandırılmaktadır) tedavisinde; yetişkinlerde, çocuklarda ve adolesanlarda (10-17 yaş) ve bipolar bozukluğun depresif aşamasının ('kötü' hissetme) akut tedavisinde,
  • Bipolar bozukluğun uzun süreli tedavisinde kullanılır.
  • Majör depresif bozukluğun tedavisinde (bu hastalığın tedavisinde kullanılan diğer ilaçlara ek olarak) kullanılır: hastaların üzgün, suçlu, enerjisiz, iştahsız hissettiği veya uyuyamadığı durumlarda.
  • Pediyatrik şizofreni ve bipolar bozukluk için tıbbi tedaviye, sadece diagnostik bir değerlendirme yapıldıktan ve tıbbi tedavi ile ilişkilendirilmiş riskler dikkatlice düşünüldükten sonra başlanılması tavsiye edilir. Pediyatrik şizofreni ve bipolar I bozukluk için tıbbi tedavi, psikolojik, eğitimsel ve sosyal müdahaleleri içeren bütün bir tedavi programının bir parçası olarak endikedir.