SENTI-SCINT radyofarmasötik hazırlama kiti 6 flakon Dozu

Canderel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Senti-Scint dozu, Senti-Scint dozaj, Senti-Scint doz aşımı, Senti-Scint uygulama, Senti-Scint kullanım şekli, Senti-Scint kullanımı, Senti-Scint kullanım süresi, Senti-Scint açmı tokmu, Senti-Scint nedir, Senti-Scint ne için kullanılır, Senti-Scint nasıl kullanılır, Senti-Scint faydaları, Senti-Scint etkileri, Senti-Scint günde kaç kez, Senti-Scint sabah mı akşam mı, Senti-Scint fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkin dozları:

Bir flakondaki liyofılize tozu işaretlemek için, maksimum radyoaktivitesi 5.5 GBq olan, 1-5 ml steril 99mTc-sodyum perteknetat çözeltisi kullanılır.

Yetişkinlerde önerilen aktiviteler şöyledir:

İntravenöz uygulama:

• Kemik iliği sintigrafısi: 185-500 MBq. Görüntüler uygulamadan 45-60 dakika sonra elde edilebilir.

• İnflamasyon görüntüleme: 370-500 MBq. Dinamik görüntüleme hemen gerçekleşir. Statik görüntüleme ise iki dönemdir: erken dönem (enjeksiyondan 15 dakika sonra) ve vücuttan atılarak temizlenme (washout) dönemi (enjeksiyondan 30- 60 dakika sonra).

Subkütan uygulama:

• Lenfosintigrafı için önerilen aktivite, her bir enjeksiyon yeri için, tek veya çoklu subkutan (interstisyel) enjeksiyon yoluyla 18.5-110 MBq arasındadır. Aktivite, incelenecek anatomik bölgeye ve enjeksiyon ile görüntüleme arasında geçen zaman aralığına bağlı olarak değişiklik gösterir. Enjekte edilen hacım 0.2-0.3 ml’yi geçmemelidir. Bir enjeksiyon için maksimum 0.5 mflik enjeksiyon hacmi maksimum sınırdır.

• Subkütan enjeksiyon, yanlışlıkla bir damara girilmesini önlemek amacı ile geri çekme kontrolü yapıldıktan sonra uygulanmalıdır.

• Alt ekstremite görüntülemelerinde dinamik görüntüler enjeksiyondan hemen sonra, statik görüntülemeler ise 30-60 dk. sonra elde edilir.

• Parastemal lenf taramasında, enjeksiyonların tekrarlanması ve ek görüntülerin alınması gerekebilir.

• Sentinel nod saptanması: Lezyona yakın bölgeye 3-5 subkütan enjeksiyon yapılır. Her enjeksiyon yerine 18 MBq içeren 0.2-0.3 ml hacminde uygulanır. Görüntüleme enjeksiyondan 20 dakika sonra başlar ve ilk lenf nodu görüntüleninceye kadar 1-5 saat sonra tekrarlanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Pediyatrik popülasyon

Çocuklarda kullanılacak aktivite, yetişkinler için önerilen aktivite aralıklarından yararlanılarak, vücut ağırlığı veya yüzey alanına göre uyarlanabilir.

Bununla birlikte, EANM (Avrupa Nükleer Tıp Topluluğu) Pediyatrik Görev Grubu, vücut ağırlığına göre uygulanacak aktivitenin hesabı için aşağıdaki tablonun kullanılmasını önermektedir:

kalitede görüntü elde

1 yaşma kadar olan çok küçük çocuklarda (kemik iliği taraması), yeterli edilebilmesi için minimum bir 20 MBq doz gerekir.

Çocuklarda ürünün, sodyum klorür enjeksiyonluk çözeltisi kullanılarak 1

Doz aşımı ve tedavisi

"mTc-Senti-Scint kullanılırken aşırı doz radyoaktivite verilmesi halinde dokuların maruziyetini azaltabilecek herhangi bir pratik önlem bulunmamaktadır. Çünkü ilacın idrar ve feçesle atılımı azdır.

Senti-Scint preparatları ile sıçanlarda yapılan çalışmalarda herhangi bir toksisite bulgusu tespit edilmemiştir. Alleıjik reaksiyonlara dayanılarak doz aşımı tahmin edilemez.