SEMPREX 30 kapsül Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Semprex dozu, Semprex dozaj, Semprex doz aşımı, Semprex uygulama, Semprex kullanım şekli, Semprex kullanımı, Semprex kullanım süresi, Semprex açmı tokmu, Semprex nedir, Semprex ne için kullanılır, Semprex nasıl kullanılır, Semprex faydaları, Semprex etkileri, Semprex günde kaç kez, Semprex sabah mı akşam mı, Semprex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinler ve 12yaşından büyük çocuklarda: Günde 3 kez 1 kapsül.

Uygulama şekli:

Oral olarak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği:

SEMPREX belirgin böbrek yetmezliği olan hastalara verilmemelidir (Kreatinin klirensi 50 ml/dak’nın altında, serum kreatinin 150 mikromol/l’nin üzerinde ise).

Pcdiyatrik popülasyon:

12 yaşından küçük çocuklarda: SEMPREX’in çocuklarda kullanımı ile ilgili henüz yeterli bilgi yoktur ve çalışmalar tamamlanıncaya kadar 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlı hastalarda klinik çalışma bulunmamaktadır. Güvenilir veri elde edilene kadar yaşlı hastalarda SEMPREX kullanımından kaçınılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

SEMPREX akut aşırı dozuyla ilgili herhangi bir tercübe bulunmamasına rağmen, aşırı doz durumunda başlıca semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır. Bilinci yerindeki olan hastalar kusturulmalı ve gerekli görülürse gastrik lavaj uygulanmalıdır. Özellikle çocuklarda aspirasyona karşı önlem alınmalıdır. Diyalizin herhangi bir yarar sağlayacağı konusunda yeterli bilgi yoktur.