SEFFUR 1.5 mg IV enjeksiyonluk toz içeren flakon Endikasyonları

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Seffur endikasyonları, Seffur tedavisi, Seffur ne işe yarar, Seffur neye yarar, Seffur ne için kullanılır, Seffur nedir, Seffur faydaları, Seffur ne ilacı, Seffur ne zaman kullanılır, Seffur kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

SEFFUR belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

1. Alt solunum yolu enfeksiyonları: Streptococcus pneumorıiae, Haemophilus influenzae(ampisiline dirençli suşlar dahil), Klebsiella spp., Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten veüretmeyen suşlar), Streptococcus pyogenes ve Escherichia coli kökenlerinin etken olduğupnömoni dahil olmak üzere.

2. İdrar yolu enfeksiyonları: Escherichia coli ve Klebsiella spp.

3. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: metisiline duyarlı Staphylococcus aureus (penisilinazüreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcus pyogenes, Escherichia coli, Klebsiella spp. veEnterobacter spp.

4. Septisemi: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar), Streptococcuspneumoniae, Escherichia coli, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlar dahil) veKlebsiella spp.

5. Menenjit: Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (ampisiline dirençli suşlardahil), Neisseria meningitidis ve metisiline duyarlı Staphylococcus aureus (penisilinaz üretenve penisilinaz üretmeyen suşlar).

6. Gonore: Kadınlarda ve erkeklerde Neisseria gonorrhoeae’mn yol açtığı komplikasyonyapmamış ve dissemine gonokok enfeksiyonları.

7. Kemik ve eklem enfeksiyonları: Staphylococcus aureus (penisilinaz üreten ve üretmeyensuşlar).

Profılaksi: SEFFUR’un operasyon öncesi profılaktik kullanımı, temiz-kontamine veya potansiyel kontamine olarak sınıflandırılan, cerrahi prosedür uygulanmış hastalarda (örn.vajinal histerektomi) patojenik duyarlı bakterilerin büyümesini önleyerek bazı operasyonsonrası enfeksiyonların insidansım azaltır.

Cerrahi prosedürlerde antibiyotiklerin etkin profılaktik kullanımı, ilacın zamanlamasına bağlıdır. Cerrahi prosedür boyunca yara dokusunda etkin bir konsantrasyon elde etmek için,SEFFUR ameliyattan 1 ila 1,5 saat önce uygulanmalıdır. Cerrahi prosedürün daha uzun sürmesibekleniyorsa, prosedür sırasında doz tekrarlanabilir.

Normalde cerrahi prosedürden sonra ilacın profılaktik olarak uygulanması gerekmemektedir. Ancak, profılaktik uygulama cerrahi prosedürden sonra 24 saat içerisinde durdurulmalıdır.Açık kalp ameliyatında, SEFFUR’un perioperatif kullanımı, ameliyat bölgesinde ciddienfeksiyon riski taşıyan hastalarda etkindir. Bu hastalarda SEFFUR tedavisinin ameliyatsonrasında 48 saate kadar uzatılması tavsiye edilmektedir. Enfeksiyon durumunda, ilgilimikroorganizmanın tanımlanması ve uygun antibiyotik tedavisine başlanması için kültivasyonamaçlı numune alınmalıdır.