SEFBAKTAM 1 gr enjektabl flakon Saklanması

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Sefabaktam saklanması, Sefabaktam muhafazası, Sefabaktam soğuk, Sefabaktam nem, Sefabaktam karanlık, Sefabaktam ambalaj, Sefabaktam çocuklardan saklanması, Sefabaktam son kullanma tarihi, Sefabaktam firması, Sefabaktam kullanma talimatı, Sefabaktam üretici firma bilgilerini içerir.

5.SEFBAKTAM'in saklanması

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra SEFBAKTAM'i kullanmayınız.

Ruhsat sahibi:

BİLİM İLAÇ SAN. ve TİC. A Ş.

Kaptanpaşa Mah. Zincirlikuyu Cad. No: 184 34440 Beyoğlu- İSTANBULTel: +90 (212)365 15 00Faks: +90 (212) 276 29 19

Üretim yeri:

PharmaVision San. ve Tic. A.Ş.

Davutpaşa Cad. No: 145 34010 Topkapı-İSTANBUL

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR: Kullanıma hazırlama talimatı:

Sulandırma:

SEFBAKTAM 2.0 g’lık flakonlar içerisinde sunulmaktadır.

Yapılan çalışmalarda SEFBAKTAM’ın mL’de 10 mg sefoperazon ve 5 mg sulbaktamdan mL’de 250 mg sefoperazon ve 125 mg sulbaktama kadar olan değişik konsantrasyonlarında:enjeksiyonluk su; % 5 dekstroz; normal şalin, % 0.225 şalin içinde % 5 dekstroz; normal şaliniçinde % 5 dekstroz ile geçimli olduğu gösterilmiştir.

Laktatlı Ringer solüsyonu

Sulandırma için steril enjeksiy onluk su kullanılmalıdır. Steril enjeksiy onluk su ile sulandırmayı takiben (bkz. yukarıdaki tablo) Laktatlı Ringer solüsyonu ile 5 mg/mL sulbaktamkonsantrasyonuna seyreltilerek yapılan iki basamaklı bir seyreltme gereklidir (50 mL LaktatlıRinger çözeltisi içinde ilk dilüsyondan 2 mL veya 100 mL Laktatlı Ringer çözeltisi içinde ilkdilüsyondan 4 mL kullanınız).

Lidokain

Sulandırma için steril enjeksiy onluk su kullanılmalıdır. 250 mg/mL veya daha yüksek sefoperazon konsantrasyonu için, mL’sinde 250 mg sefoperazon ve 125 mg sulbaktam içerenyaklaşık % 0.5’lik lidokain HCI solüsyonu oluşturmak üzere steril enjeksiyonluk su ile dilüsy onutakiben (bkz. yukarıdaki tablo) %2’lik lidokain ile seyreltilerek yapılan iki basamaklı birdilüsyon gereklidir.

Geçimsizlikler:

Aminoglikozidler

Aralarında fiziksel geçimsizlik olduğu için SEFBAKTAM ve aminoglikozid solüsyonları doğrudan karıştırılmamalıdır. Şayet SEFBAKTAM ve aminoglikozid kombinasyon tedavisidüşünülüyorsa, bu, ikinci ayrı bir intravenöz tüp kullanarak birbirini takiben aralıklı intravenözinfüzyonla sağlanır, fakat esas intravenöz tüp dozlar arası uygun bir seyreltici ile yeterli olarakyıkanmalıdır. Gün içinde SEFBAKTAM dozları uygulamalarının aminoglikoziduygulamalarından mümkün olduğu kadar uzak tutulmaları da tavsiye olunur.

Laktatlı Ringer solüsyonu

Bu karışımın geçimsiz olduğu gösterildiğinden başlangıç sulandırması için Laktatlı Ringer solüsyonundan kaçınılmalıdır. Fakat enjeksiyonluk su ile ilk sulandırmayı müteakip Laktatlı

Ringer solüsyonu ile tekrar seyreltilecek şekilde iki basamaklı bir sulandırma tatbik edilir ise elde edilen karışım stabildir.

Lidokain

Bu karışımın geçimsiz olduğu gösterildiğinden başlangıç sulandırması için % 2’lik lidokain hidroklorürden kaçınılmalıdır. Fakat enjeksiyonluk su ile ilk sulandırmayı müteakip % 2’liklidokain hidroklorür ile tekrar dilüe edilecek şekilde iki basamaklı sulandırma tatbik edilir iseelde edilen karışım stabildir.